Издвајамо Србија

ПРЕМИЈЕРКА ОДБАЦУЈЕ ШЕШЕЉЕВЕ ОПТУЖБЕ О СУКОБУ ИНТЕРЕСА: Брат Ане Брнабић власник фирме која послује са државом

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)
Мандатарка Ана Брнабић одбацила је наводе о могућем сукобу интереса јер је њен рођени брат директор фирме Асеко која конкурише за државне послове у Србији.

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ питао је мандатарку у Скупштини да ли је у сукобу интереса ако ангажује ту фирму да ради за Владу Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је истакла да је она као министарка за државну управу и локалну самоуправу тражила мишљење Агенције за борбу против корупције о томе, а да су они у мишљењу навели да нема сукоба интереса.

Према њеним речима, препоручено јој је да када на тендеру евентуално победи фирма у којој је њен брат, достави документацију како би они урадили додатне процене о томе како је тендер спроведен.

“То је међународна компанија са регионалним центром у Београду и запошљава више од 500 инжењера. Та компанија има озбиљне и стриктне антикорупцијске мере ако се у било ком трену покаже да су имали било какав конфликт интереса, а посебно у сарадњи са јавном управом и институцијама. Са две стране смо заштићени законима Србије и Агенције за борбу против корупције и самим тржиштем”, истакла је Брнабић.

Истакла је да ће се апсолутно придржавати слова закона и одговарати на сва питања која су, као и ово о њеном брату, легитимна.

Брнабић је, међутим, напоменула и да њен брат има 44 године, двоје деце и одвојен живот од њеног и да ако је изаберу за премијерку не треба да значи да он мора због тога да да отказ.