Издвајамо Свет

РУСИ ИМ СЕ СМЕЈУ! НАЈСКУПЉИ АВИОН СВИХ ВРЕМЕНА НИКАКО ДА ПОЛЕТИ: Нови инцидент са америчким поносом „Ф-35“

Ф-35 (Фото: Јутјуб)

Најмодернији амерички ловац пете генерације “локид мартинов Ф 35 суперлајтинг” никако да изађе из циклуса инцидената који доводе у сумњу његову поузданост.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не ради компјутер, лош софтвер, спор, слабо покретан, изненадни пожари на мотору, не полеће како треба са носача авиона… само су неки од проблема са којима се сусрећу пилоти и земаљске службе овог “невидљивог” ловца.

Последњи у низу навео је америчко ратно ваздухопловство да привремено забрани летење свим авионима стационираним у бази Лука (Луке Аир Форце басе) у Аризони.

На овај потез ваздухопловство је натерала серија од пет инцидента са пилотима који су током лета доживели симптоме сличне хипоксији (смањене количине или снижење парцијалног притиска кисеоника, односно смањење молекуларне концентрације кисеоника у ћелијама и ткивима живих организама). Ти симптоми утичу на психофизички статус појединца.

Први инцидент, како је саопштио портпарол ваздухопловства догодио се још другог маја када је пријављен први психолошки проблем.

https://youtu.be/B6V1a4vB9eg

Иначе ово је најскупљи авион икада направљен и његова цена се креће од 94 до 122 милиона долара, у зависности да ли је прављен за ваздухопловство, маринце или морнарицу.

 

Извор: Вечерње новости