Издвајамо Свет

КАЧИЊСКИ ШОКИРАО ЗАПАД: Немачка нам дугује одштету за Хитлера, ЕУ за отварање тржишта пре него што смо у њу ушли

ПОЉСКА није дужна да прима мигранте из земаља Северне Африке и са Блиског Истока – изјавио је Јарослав Качињски.

Loading...

Лидер пољске владајуће партије Закон и правда на њеном петом конгресу је још додатно нагласио:

„Ми нисмо експлоатисали земље из којих сада избеглице стижу у Европу. Ми нисмо користили радну снагу тих земаља. Ми их нисмо позивали да долазе у Европу. Зато имамо пуно морално право да кажемо ,не’. Не ради се само о зазирању од тероризма, него и о обичној безбедности. Поврх свега, мигранти значе и економске тешкоће, а ми немамо никакав разлог да радикално снижавамо свој животни стандард“.

Варшава одбија да прими 7.000 избеглица и миграната, колико јој је прописала Европска комисија. Упркос томе што јој из Брисела прете огроном новчаном казном, можда и губитком права гласа у Савету Европе.

Качињски је објавио – што ће још више забринути Берлин и Брисел – да његова земља има још једно „морално право“:

„Пољска има право и на компензацију за губитке које је претрпела у Другом светском рату, као и за економске последице ступања у Европску унију. Нека наши критичари на Западу не губе из вида да је Пољска била прва земља која је пружила војни отпор немачком хитлеризму, а потом је постала и жртва напада СССР. Јесмо ли ми добили икакву одштету за гигантске губитке, чак и у људима и елитама? Не! Међутим, Пољска се никада није одрекла одштете. Греше сви који мисле друкчије!“

Пољски лидер је указао и на оно за шта ће једног дана неко питати и нашу постпетооктобарску „елиту“, укључујући и Александра Вучића и његове напредњаке:

„Ми морамо узимати у обзир и економски контекст. Пољска је отворила своје тржиште 12 година пре него што је ушла у Европску унију. Надокнада за то је била недовољна и стигла је са закашњењем. Јефтина пољска радна снага такође служи њиховим економијама. Уосталом, средства ЕУ у највећој мери користе предузетници из западних земаља који на њима зарађују. Њихове фирме у Пољској сваке године износе на Запад без плаћања пореза милијарде злота“.

Качињски је указао да његова земља рачуна на снабдевање норвешким и америчким гасом.

 

Извор: Факти.орг

Loading...
loading...
loading...