Издвајамо Србија

НОВИ ДЕТАЉИ ТУЧЕ НА ЗАКИНТОСУ: Американац је све започео, ударао Србина флашом, а онда је Ранковићу ПАО МРАК НА ОЧИ

Душан Ранковић, један од осумњичених за пребијање на смрт америчког туристе на грчком острву Закинтос прошлог петка, саслушан је у суду на Закинтосу, након чега му је одређен притвор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ранковићев бранилац Зора Добричанин Никодиновић прецизирала је да му је јуче одређен „привремени притвор“, са правом жалбе у року од пет дана.

Ранковић је у присуству својих бранилаца дао детаљан исказ истражном судији у којем је описао како је због свађе око стола, сада покојни Американац Хендерсон њега ударао флашом у главу док се флаша није распрсла у парампарчад, након чега је му је „пао мрак на очи“ и ничега се не сећа.

Освестио се касније у тоалету, видевши да је обливен крвљу, а поред њега су биле две девојке.

Он је затражио да се покрене кривични поступак против другог Американца који га је задржао и омогућио покојном Хендерсону да га удара флашом у чело, тврдећи да је од силине ударца био „као под анестезијом“ и да има „прекид филма…“, пренела је његова адвокатица, која је присуствовала испитивању.

„Све што је изјавио види се на видео-запису“, нагласила је Добричанинова, напомињући да тамошње власти инсистирају на притвору за све који су имали контакт са Американцем.

Четворици српских држављана осумњичених у овом случају раније је одређен притвор до почетка суђења који може трајати по грчким законима до 18 месеци, док су друга двојица пуштена да се бране са слободе и јуче су стигли у Србију.

Младићима се на терет ставља кривично дело саучесништво у убиству извршено у ноћи између 7. и 8. јула, када је у тучи у клубу „Бар код“ у месту Лаганас на смрт претучен амерички студент Бакари Хендерсон (23).

У први мах, према извештавању грчких медија, приведено је шест Срба због овог инцидента, а накнадно још двојица, мада је један одмах пуштен на слободу.

Истрага би требало да утврди појединачни степен кривице и умешаности у ово дело сваког осумњиченог понаособ, што значи да би и квалификација дела у односу на сваког од њих могла да буде измењена до подизања оптужнице.

 

Извор: rs.sputniknews.com