Издвајамо Србија

НОВИ ДЕТАЉИ ТУЧЕ НА ЗАКИНТОСУ: Американац је све започео, ударао Србина флашом, а онда је Ранковићу ПАО МРАК НА ОЧИ

Душан Ранковић, један од осумњичених за пребијање на смрт америчког туристе на грчком острву Закинтос прошлог петка, саслушан је у суду на Закинтосу, након чега му је одређен притвор.

Loading...

Ранковићев бранилац Зора Добричанин Никодиновић прецизирала је да му је јуче одређен „привремени притвор“, са правом жалбе у року од пет дана.

Ранковић је у присуству својих бранилаца дао детаљан исказ истражном судији у којем је описао како је због свађе око стола, сада покојни Американац Хендерсон њега ударао флашом у главу док се флаша није распрсла у парампарчад, након чега је му је „пао мрак на очи“ и ничега се не сећа.

Освестио се касније у тоалету, видевши да је обливен крвљу, а поред њега су биле две девојке.

Он је затражио да се покрене кривични поступак против другог Американца који га је задржао и омогућио покојном Хендерсону да га удара флашом у чело, тврдећи да је од силине ударца био „као под анестезијом“ и да има „прекид филма…“, пренела је његова адвокатица, која је присуствовала испитивању.

„Све што је изјавио види се на видео-запису“, нагласила је Добричанинова, напомињући да тамошње власти инсистирају на притвору за све који су имали контакт са Американцем.

Четворици српских држављана осумњичених у овом случају раније је одређен притвор до почетка суђења који може трајати по грчким законима до 18 месеци, док су друга двојица пуштена да се бране са слободе и јуче су стигли у Србију.

Младићима се на терет ставља кривично дело саучесништво у убиству извршено у ноћи између 7. и 8. јула, када је у тучи у клубу „Бар код“ у месту Лаганас на смрт претучен амерички студент Бакари Хендерсон (23).

У први мах, према извештавању грчких медија, приведено је шест Срба због овог инцидента, а накнадно још двојица, мада је један одмах пуштен на слободу.

Истрага би требало да утврди појединачни степен кривице и умешаности у ово дело сваког осумњиченог понаособ, што значи да би и квалификација дела у односу на сваког од њих могла да буде измењена до подизања оптужнице.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...