Издвајамо Регион

КРИТИЧНО ИСПРЕД ЦГ СКУПШТИНЕ, НАРОД НЕ ДА МЕДОЈЕВИЋА: Мандић позвао присталице да се разиђу, али да буду спремни

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић позвао је вечерас активисте тог савеза и грађане који су се окупили испред зграде Скупштине Црне Горе као знак подршке лидеру Покрета за промене (ПзП) Небојши Медојевићу да се разиђу, али да буду у приправности

Небојша Медојевић (Фото: Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наша је намера да ви вечерас не будете овде, већ да будете близу ваших телефона, телевизора, медија, ако буде каква потреба ми ћемо вас позвати, не само вас, него и оне којима смо послали поруку да је неопходно да будемо приправни како бисмо одбранили мир и стабилност у Црној Гори – рекао је Мандић окупљеним присталицама испред зграде Скупштине.

Он је навео да је данас нападнут Небојша Медојевић, а сутра може бити нападнут било ко од њих.

– Ми нисмо безазлена организација, нити наивна нити малобројна, да ће 10 или 15 људи решавати питање будућности Црне Горе. Преузели смо одговорност за све у Црној Гори, зато вас све молим да се разиђете, а да будемо сви приправни ако се овај државни терор настави да се окупимо око Скупштине – рекао је Мандић.

Лидер ДФ-а је додао да њима нису потребна никаква спонтана окупљања зато што се „ова земља налази на самој ивици амбиса“.

– Овде је довољна једна варница да се све претвори у нешто што ми не бисмо желели – истакао је Мандић.

Он је навео да је потребно да врховни државни тужилац реагује у Медојевићевом случају и да ДФ „не прихвата селективну правду, да се дискриминише било ко из ДФ“.

– Полиција је данас претресла Медојевићев стан и просторије ПзП и запленила Медојевићев лични и пословни компјутер и документацију – рекао је члан председништва ПзП Никола Бајчетић.

Медојевић је осумњичен за прање новца, а посланици владајуће црногорске коалиције у Скупштини Црне Горе јуче су му укинули посланички имунитет.

Посланици ДФ, њих 17, од синоћ бораве у свом посланичком клубу у Скупштини Црне Горе и бране Медојевића да га полиција не ухапси.

 

Извор: Срна