Србија

ТОТАЛНИ ХАОС У ОПОЗИЦИЈИ! Борис Тадић хоће уједињење, Зоран Живковић пљује по свима!

Српска опозиција налази се у потпуном расулу, а њени бројни лидери и лидерчићи међусобно су толико завађени да једни друге не могу очима да виде!
Тако председник СДС Борис Тадић, иако позива на јединство, у свом фронту не види Двери, ДЈБ и Вука Јеремића. С друге стране, лидер Нове странке Зоран Живковић пљује скоро по свима, а њега пак у својим калкулацијама очигледно не види Саша Јанковић, који није прихватио Живковићев предлог да преузме Нову.

Нико неће с Вуком

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да лудило буде комплетно, за главне стубове опозиције нуде се управо Јеремић и лидер Двери Бошко Обрадовић, иако свесни да практично нико жив неће с њима.

На једној листи треба да буду ДС, СДС, Нова странка и ПСГ Саше Јанковића. Не видим ништа шире од тога и не мислим да је време за политику без идеологије, политике и политичара. По принципу „хајде само да се скупимо, није важно око чега, није важно ко“, рекао је Живковић за НИН, док је Тадић на питање хоће ли с Јеремићем, био врло сликовит:
Видим да неки разговарају и с њим, немам ништа против, али би било апсурдно да том покрету приступе странке које имају потпуно другачије виђење наше стратешке оријентације.

Коментаришући ове наводе, функционер СНС Владимир Орлић каже да у опозицији очигледно владају потпуни хаос и безнађе.
– Тадић не зна ни који избори су у питању, само гледа како да било кога умилостиви да га прими на листу, јер је сам потпуно безначајан. Јеремић је ових дана неутешан јер га нико сем веселог Бошка не жели, што га ставља у раван са Радуловићем и Живковићем, које такође сви избегавају. Јанковић, умишљени вођа бившег режима, има други проблем: не може да рашчисти ко је већи лидер, он или Аца Родић – подвлачи Орлић.

Тумарају у магли

Слично мишљење дели и маркетиншки стручњак Небојша Крстић, који истиче да су опозициони лидери група безидејних људи који тумарају у магли.

– Нисам успео да схватим у чему се, на пример, разликују „политике“ Тадића и Јеремића, тачније, нисам схватио које политике они уопште имају. Читам њихове изјаве и налазим фразе, флоскуле, правдања, демагогију, али политику не налазим нигде. Цео модел деловања опозиције своди се на самољубље, на веру у то да гласачи изузетно воле личности које воде опозицију, а да само грешком не гласају за њих. Лидери опозиције су група некомпетентних и неспособних људи које је време прегазило. Али, очекивати да они то разумеју сасвим је нереално – објашњава Крстић.

Извор: Informer.rs