Занимљивости Издвајамо

Археолози пронашли НОВИ ДОКАЗ који потврђује да се кључни догађај у Библији заиста догодио!

Фото: Јутјуб

Сматра се да је Јерусалим пао око 587. године пре нове ере

Археолози који ископавају град Давид у Јерусалиму су открили да је писање Библије историјски тачно, преноси ифлсциенце.цом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истраживачи на локалитету у Националном парку у Јерусалиму су пронашли спаљене артефакте од пре 2.600 година, што потврђује референцу у Библији која говори о томе да су Вавилонци спалили Јерусалим.

Сматра се да је Јерусалим пао око 587. године пре нове ере.

Налази који укључују керамику, семе грожђа, дрво и кости прекривене пепелом, пружају додатни доказ да су Вавилонци „спалили све куће у Јерусалиму“, као што је и написано у Библији.

Археолози Израелске антиквитетске управе открили су артефакте испод камена у источном делу града Давида. Међу њима је било и десетине тегла које су се користиле за чување зрна и течности.

– Ови печати су окарактерисали крај првог периода храма. Они су коришћени за административни систем који се развио пред крај Јудејске династије – рекао је др Џо Узиел, који води ископавање.

Ископавање показује да је град брзо срушен интензивним пламеном. Међутим, такође се види да су нека подручја напуштена након почетног пламена, што показује да ватра није била толико распрострањена као што се спомиње у Библији.

– Чини се да нису све зграде уништене у једном догађају. Неки делови су уништени, док су други напуштени – рекао је др Узиел.

Погледајте видео:

 

Извор: Телеграф.рс