Издвајамо Спорт

НЕМА ПОБЕДНИКА У ДЕРБИЈУ: Маестрални Стојковић сјајним интервенцијама спасао Партизан од пораза (ВИДЕО)

Звезда је после овог ремија остала на првом месту Суперлиге и сада има 16 бодова, док је Партизан шести са 13.

Ритам утакмице у другом полувремену био је спорији пошто су обе екипе у четвртак имале тешке дуеле у квалификацијама за Лигу Европа, у којима су избориле пролаз у групну фазу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Звезда је била боља у првом полувремену, а најбољу шансу пропустио је Славољуб Срнић, чији је ударац голман црно-белих Владимир Стојковић одбранио, иако је био сам испред њега. Такође, Александар Пешић је погодио пречку.

Партизан није имао веће прилике, а гостујући фудбалери су се често жалили на судијске одлуке, док је Марко Јанковић добио жути картон због симулирања пенала.

Друго полувреме протекло је без већих шанси и у спором ритму. Ниједна екипа није створила прилику за гол, иако су црвено-бели имали благу иницијативу.

Утакмица на стадиону „Рајко Митић“ играна је пред 32.841 гледалаца.

ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 0:0

Стадион: „Рајко Митић“. Судија: Данило Грујић.

ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Савић, Гобељић, Крстичић (до 77. Милијаш), Доналд, Срнић, Канга, Пешић  (од 67. Радоњић), Боаћи.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Остојић, Немања Р. Милетић, Немања Г. Милетић, Евертон, Радин, Јанковић (од 75. Ђуричковић), Сума (од 67. Илић), Ђурђевић, Тавамба.

ТОК МЕЧА

Друго полувреме:

– 83′. Судија Грујић је на кратко прекинуо утакмицу због дима који је дошао са јужне трибине.

– 82′. Доналд је покушао из слободног ударца са око 20 метара, али само до живог зига.

– 79′. Поново је Канга опробао ударац из велике даљине, али далеко од гола. Разумљиво је да Габонац има самопоуздање после оне голчине против Краснодара.

– 77′. Уместо Крстичића на терену је Ненад Милијаш.

– 75′. Друга измена у Партизану, Јанковића је заменио Ђуричковић.

– 69′. Покушај Уроша Ђурђевића из слободног ударца, али је лопта отишла мало преко пречке.

https://youtu.be/YJ4fwPl487U

– 67′. Измена у оба тима. У Звезди је Пешића заменио Радоњић, док је код гостију Саша Илић заменио Суму.

– 63′. Најбоља прилика у наставку, а пропустио је Канга. Срнић је одлично главом спустио лопту за Габонца, а овај је шутирао са десетак метара, али поред стативе.

https://youtu.be/p2TNs7_asdg

– 54′. Покушао је Канга из даљине, са преко 30 метара, али лоше је захватио лопту, која једва да се докотрљала до гол аут линије.

– 49′. Жути картон за Радина због прекршаја над Крстичићем. Судија Грујић је пустио предност јер је лопта дошла до Боаћија, који није успео да проигра Пешића. Код наредног прекида Грујић је показао жути картон Радину, који је са леђа фаулирао Крстичића.

Старспортпхото©

Прво полувреме:

– 43′. Још један покушај црвено-белих. Сада одличан продор Филипа Стојковића по десној страни, оштро за Боаћија, али голман Партизана поново добро реаговао.

– 38′. Најбоља прилика на утакмици, пропустио је Срнић! Канга је одлучио послао лопту у простор, Срнић се нашао очи у очи са Стојковићем, али је голман гостију скинуо зицер везисти Звезде.

https://youtu.be/XF4x2YkAlq4

– 36′. Имала је Звезда добру прилику, Крстичић је послао лопту ка Боаћију, којем је у одсудном тренутку лопта одскочила о „џомбу“ на терену, тако да је лопта прешла преко ноге нападачу Звезде.

https://youtu.be/QtgiznlKNDs

– 33′. Пречка! Контра Звезде, лопта је дошла до Пешића, који је са десне стране циљао контра угао, али није имао среће, лопта је завршила на пречки!

https://youtu.be/DJxSi34RTJk

– 23′. Поново су играчи Партизана тражили пенал, овога пута после контакта Јанковића и Ле Талека, али је крилни фудбалер гостију добио жути картон због покушаја да изнуди најстрожу казну.

– 20′. Контра Партизана, имали су црно-бели  четири на три, али Сума није послао прецизну лопту ка Тавамби, који је покушао да дрибла лаи је изгубио лопту.

– 18′. Навијачи Партизана су ћутали првих 18 минута у жељи да одају пошту недавно убијеном навијачу црно-белих Демиру Јукићу, који је имао 18 година.

– 15′. Поклушао је Јанковић из слободног ударца са око 25 метара, али врло непрецизно.

– 14′. Тавамба је пао у казненом простору после дуела са Мичелом Доналдом, али судија је показао да се игра настави.

https://youtu.be/9SiSvLRFmKY

– 12′. Умало аутогол Ђурђевића! Крстичић је извео корнер, Ђурђевић је закачио лопту главом на првој стативи, и то је умало могло да скупо кошта црно-беле.

– 11′. Стојковић је одбранио покушај Боаћија. Лопта је после слободног ударца дошла нападач Звезде, који је искоса са десне стране шутирао, али Стојковић је изашао и скратио угао.

https://youtu.be/Xx-k6TF2Iuk

– 9′. Напад црвено-белих, покушао је Боаћи, чинило се да је желео да шутира, али на крају је изгледало као асистенција ка Пешићу, који ипак није стигао до лопте.

– 5′. Сјајан потез Суме, који је као на малом фудбалу преварио Вујадина Савића, а овај га еј рвачким захватом оборио. Ипак, судија му није показао картон.

https://youtu.be/2XzcC0aDhe8

– Александар Пешић неће играти класичног шпица, већ ће деловати по левом крилу уместо Немање Радоњића, који је остао на клупи.

– 1′. Евертон је добио жути картон после 50 секунди игре! Бразилац је неопрезно шутнуо у главу Крстичића, а судија Грујић му је показао јавну опомену.

https://youtu.be/SGhjwPhWbuk

– Утакмица је почела! Црвена звезда је имала почетни ударац.

УЖИВО:

– Северна трибина је готово испуњена, док је „југ“ нешто празнији.

– Сат времена пре почетка утакмице објављени су састави два тима. Ненад Крстичић ће деби за Звезду имати против Партизана. Иначе, оба тренера су извела веома офанзивне саставе, предвођене са по два нападача.

– Полиција је око 17:30 зауставила саобраћај како би прошао кортео навијача Партизана којих има неколико хиљада.

– На Аутокоманди је два сата пре меча све мирно, а приметне су све веће групе навијача које иду ка стадиону „Рајко Митић“. Утакмицу обезбеђују бројне полицијске снаге које су распоређене у три прстена у том делу града.

 

Извор: Информер.рс