Србија

МЕДВЕДЧУК: Почеле су припреме за револуцију у Србији коју сам видео у Украјини

Фото: ЈуТјуб

Актуелни догађаји у Србији су класична шема по којој се стварају „обојене револуције“, када се нацисти представљају као демократе, а политички криминалци тврде да успостављају ред, пише украјински опозициони политичар Виктор Медведчук у ауторском тексту за „Смотрим“.

Свака таква револуција је „парада лажи, мржње и злочина – а догађаји нису нимало оригинални“, тврди Медведчук чија се земља данас суочава са највећом кризом јер се за време Мајдана окренула Западу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главни елементи таквог сценарија су, како је оценио, доминација западних фондова и организација, формирање затвореног информационог простора и наравно подршка Запада у рушењу легитимне власти, појашњава украјински политичар, бивши председник проруске партије „Опозициона платформа – за живот“ и један од опозиционара председника Зеленског.

Ништа без долара и евра

Како то обично бива, под плаштом помоћи у демократским реформама у земљу се инфилтрирају организације које заправо руше националну владу и лобирају за интересе страних корпорација, наводи Медведчук.

Тако се, додаје, спрема подлога за уништење националног капитала, индустрије, културе и јединства.

Бесплатна помоћ није ништа друго него мамац којим се хватају лаковерни грађани, који почињу да мрзе и уништавају сопствену земљу, натерани су да се осећају „цивилизовано“ док је њихов народ „заостао“, појашњава.

У Србији доминирају прозападне организације које дижу лажну узбуну о утицају Русије, тврди он.

Једноумље

Обавезна окупација информационе агенде подразумева да се под плаштом демократије и слободе говора гуши свако неслагање, малтретирају се стручњаци и новинари који се усуде да бране националне интересе, а неретко уследи и физичко насиље, наводи Медведчук.

„У Србији је директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић већ претучен. Шема је иста као што је била у Украјини“, додаје.
Данас у Србији прозападни медији теже да први окриве жртву за злочин, појашњава и додаје да су „сличне методе користили нацисти“.

Запад гура власт у пропаст

Поражене прозападне политичке снаге у земљи и огроман број западних политичара, као по наређењу, проглашавају легитимну власт коју је изабрао народ злочиначком, наставља Медведчук.

Победници избора се омаловажавају, проглашавају „диктаторима“ и „злочинцима“, док се губитници представљају као „анђели светлости“ и „светлост цивилизације“, додаје.

„Брисел и Вашингтон не хају што опозициони покрети попут ‘Ми- Глас народа’ немају примедби на квалитет изборног процеса. Уосталом, поменута политичка снага чврсто заузима пријатељски став према Русији и оштро критикује ЕУ и НАТО. А један од лидера покрета Драган Станојевић је на челу београдског огранка ‘Друге Украјине’, која је већ годинама непријатељ нацистичког режима у Кијеву“, пише Медведчук.

Али Запад не занима права опозиција, он не обраћа пажњу на ставове оваквих политичких снага, чак и ако су опозиција влади Србије и критикују многе одлуке председника Вучића, наводи Медведчук и истиче да су на Западу заинтересовани само за ону опозицију која добија команде у амбасади САД.

Подсетио је на, како каже, веома предвидљиво упозорење немачког Министарства спољних послова објављено 19. децембра у ком се напомиње да су „у Србији одржани избори, али Канцеларија за демократске институције и људска права Организације за европску безбедност и сарадњу пријављује злоупотребе јавних ресурса, застрашивање бирача и случајеве куповине гласова“.
„После тога уследио је уобичајени захтев ако не предате свој национални суверенитет, нећете бити примљени у Европску унију“, додаје Медведчук.

Шта ће Србији ЕУ?

Зашто би Србија ушла у Европску унију која би јој онда наметала и постављала лидере не поштујући мишљење народа није јасно, додаје.

„Данас је Европска унија иде трагом НАТО-а, који је без икаквог разлога бомбардовао Југославију и раскомадао је. И јасно се види да ЕУ има намеру да даље распарчава Србију и да уништи Србе као нацију“, процењује украјински политичар.

Грађани Србије бирају између слатке европске бајке и правог националног достојанства и суверенитета, а као пример може да им послужи модерна Украјина, која је у потрази за европским сном осиромашила, изгубила половину становништва, територију и, на крају крајева, државност, сматра Медведчук.

Извор: РТ