Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена криминална група

Полиција је ухапсила десет чланова криминалних група који се сумњиче да су преварама у осигурању на основу намерно изазваних саобраћајних незгода оштетили једну осигуравајућу кућу за више од 1,86 милиона динара, наводи се у саопштењу МУП-а.

Како се наводи, ухапшени су Д. С. (24), Ж. С. (62), Г. М. (39), С. С. (37), М. М. (38), Д. Ч. (37), С. Д. (51), Г. М. (46) и С. П. К. (34), сви из Краљева , као и П. К. (45) из Врњачке Бање који се терете за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и превара у осигурању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За иста кривична дела полиција је поднела кривичне пријаве у редовном поступку против В. М. (36) из Чачка, Б. Б. (45), А. С. (34), М. А. (43) и М. Ц. (37), сви из Краљева.

Они се сумњиче да су, од краја априла до средине октобра 2021. године, по претходним инструкцијама В. М., на подручју Аранђеловца, Чачка и Јагодине учествовали у три намерно изазване саобраћајне незгоде, а потом лекарску документацију о указаној медицинској помоћи предавали В. М. који је, у име учесника у овим незгодама, од осигуравајуће куће извршио наплату нематеријалне штете.

Ухапшени су, уз кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву.

Извор: Блиц