Србија

Вучић се обратио народу

Председник Србије Александар Вучић је најавио да ће пројектом Еxпо 2027 бити изграђен „мали град“.

Радиће се 1.500 станова за учеснике ЕXПО-а, велики број хотела, сачуваће се велика хала Сајма, подићи национални стадион, стадион за пливање и водене спортове и пристан на Сави, рекао је председник Србије, Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је реч о Експу 2027, он је рекао да ће то од Србије захтевати додатне инвестиције.

„Мораћемо да уложимо много новца, да подижемо нови град. Изградиће се 1.500 станова, за око 3.000 учесника Експа, али и комплетан нови Сајам, а притом ће се сачувати стари. Такође ћемо подићи национални стадион, али и нови, велики стадион за пливање, водени стадион, који ће уз будимпештански, бити најмодернији у Европи. Подићи ћемо пристан на Сави, водом ћете моћи да дођете до Експа“, истакао је Вучић.

Председник Србије је нагласио да то, такође, подразумева и изградњу брзе железничке пруге којом ће, такође, моћи да се дође до Експа.

„Верујемо да ће то помоћи даљем доласку туриста, али и осталих категорија. Очекује се и да ће бити повећан број хотела“, напоменуо је он.

Очекује се и изградња нових хотела, како бисмо повећали смештајне капацитете.

„Ми ћемо у Експо да увежемо целу Србију. Много ћемо улагати у сваки од наших градова, у све делове наше земље. На Калбару ћете имати чудо. Биће потпуно нова туристичка дестинација за цео Балкан“, казао је он.

Извор: Танјуг/Б92

Ознаке