Издвајамо Спорт

СРБИЈА ЗАБЕЛЕЖИЛА И СЕДМУ ПОБЕДУ НА ПРИПРЕМАМА ЗА ЕП: Бобинатор издоминирао, пала и Италија (ВИДЕО)

Селекција Србије забележила седму победу из седам мечева, а радује добра игра горостасног центра

Кошаркаши Србије одиграли су и седми званични пријатељски меч на припремама за Еуробаскет и уписали седму победу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овога пута на Акрополис Купу у Атини побеђена је Италија са 73:65. Србија у четвртак од 17.45 игра против Грузије.

Србија је меч са Италијом одиграла без Николе Калинића кога муче леђа и Бранка Лазића који има повреду рамена.

Србија – Италија 73:65 (22:24, 18:14, 19:18, 14:9)

СРБИЈА: Мачван 5, Богдановић 10 , Лучић 12, Милосављевић 2, Бирчевић, Штимац 6, Мицић 6, Гудурић 3, Јовић 2, Кузмић 6, Марјановић 21.

ИТАЛИЈА: Хекет 5, Белинели 20, Арадори 11, Фиљол 6, Биљига, Мели 6, Пасколо 2, Кузин, Келви 2, Ћинчарини, Абас, Роси, Барнс 4, Датоме 9.

Најефиаснији у нашем тиму био је Бобан Марјановић са 21 поеном и осам скокова. Марјановић је доминирао под кошем хватајући лопте и убацујући све што су му спустили саиграчи.

Богдановић је убацио 10 поена и четири скока, а Лучић 12 поена.

Прво полувреме играло се у егалу. Екипе су се смењивале у вођству и нико није имао више од два поена предности, (27:29) Српски тим је играо са доста ротација. Једноставно, Ђорђевић је поново испробавао све играче и евентуално тражио петорку која би направила осетнију предност.

Србија је играла стандардну игру са доста екстра пасова и пикен рол игром на периметру, па спуштањем на центре Марјановића, Кузмића или Штимца. У првих 20 минуита поени су били равноправно распоређени и није било изразитог кошгетера.

Почетак треће четвртине није био добар за селекцију Србије. Нису имали решења у нападу на агресивну одбрану Италијана, која је читала њихове акције и бранила сваки пик ен рол. Са друге стране у одбрани су пустили отворене шутеве споља и азури су са три тројке заредом(серија 9-0) повели са 49:42 у 25. минуту.

Иако су у петорци били Јовић и Богдановић видели смо често организацију напада од стране Богдановића, који је најчешће имао лопту у рукама. После тајм аута Ђорђевића све се вратило на своје, јаком одбраном смо неутралисали Италијане и вратили се у меч 49:48. Боби Марјановић је доминирао, с обзиром на то да Италија нема класичног „тешког“ центра.

Играли смо много течније и боље у другом делу трећег периода, као да смо се растрчали а петорка Јовић, Богдан, Милосављевић, Мачван и Марјановић је направила кључну разлику.

Италија се држала све до почетка последње четвртине, а онда је прорадио Богдан Богдановић који је са две тројке одвојио наш тим на максималних плус 8 64:56 у 33. минуту. Богдановић је чекао да пажња ривала попусти, а онда је као „мачка“ трчао око блокова саиграча и примао употребљиве лопте за шутеве. Марјановић је лагано поентирао под кошем сваку лопту коју је добио.

Покушавали су Италијани разним минијатурама у одбрани, зонским пресиногом да нас поремете али није ишло. Контролисали смо утакмицу на прави начин и дизали разлику све до 71:63.

Погледајте најзанимљивије детаље са утакмице

https://youtu.be/7juuo7gBbGs

 

Извор: Телеграф.рс / Србија јавља