Издвајамо Свет

ИРМА ОПУСТОШИЛА МАЈАМИ: Улицама теку бујице воде, нема живе душе а СТИЖЕ НОВА ОПАСНОСТ! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Још већу опасност од снажних ветрова представља подизање нивоа мора које прети да „прогута“ приобалне градове

Ураган Ирма ослабио је данас на категорију 3 када је погодио југ Флориде, где је поплавио улице Мајамија и изазвао нестанак струје у око 1,8 милиона домова и предузећа. Национални центар за урагане саопштио је да је олуја имала најјаче ударе ветра од 195 километара по часу, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Око 60 центиметара воде могло се видети у финансијском округу Мајамија, где је једна од главних улица изгледа као река, наводи Би-Би-Си.

Центар је упозорио да ће се градови Нејплс и Марко Ајланд суочити са ударом снажних ветрова у наредних неколико сати.

Још већу опасност од снажних ветрова представља подизање нивоа мора које, како упозорава Си-Ен-Ен, прети да „прогута“ приобалне градове.

Центар је издао хитно упозорење за становнике северозападне Флориде наводећи да ће се ниво воде подићи за три до четири метра.

Регистровано је и неколико торнада. Најмање 30 особа је страдало у олуји, од којих три на Флориди.

Међу жртвама је и заменица шерифа која је погинула у саобраћајној несрећи рано јутрос након што је провела ноћ радећи у склоништу, наводи АФП.

Око 6,5 милиона људи, што је око трећина популације те америчке државе, добило је наредбу да напусти југ Флориде.

Ирма је најснажнији ураган у историји мерења на Атлантику, али не и први који је погодио Флориду.

Погледајте ексклузивни Телеграфов видео, на којем може да се види какав се апокалиптичан сценарио тренутно одвија у Мајамију.

Улице су претворене у реке, нигде нема људи на видику, а удари ветра су изузетно јаки. Могло би се рећи да Мајами тренутно изгледа као град духова.

Ситуација постаје озбиљнија из сата у сат, а судећи по сценама које нам долазе из Мајамија, овом граду биће потребно доста времена како би повратио стари сјај.

Пратите овде уживо ситуацију у Мајамију:

 

Извор: Телеграф.рс