Издвајамо Србија

ДЕЈАНУ ЈЕ ЧУДЕСАН ЛЕК СА КУБЕ ПОТПУНО ЗАУСТАВИО РАК А ВИШЕ ГА НЕМА У СРБИЈИ: Људи, ја морам да примим вакцину!

– После шест месеци примене вакцине, метастаза се претворила у мртво ткиво а фактор раста ЕГФ се снизио десет пута, на мом примеру се види да вакцина помаже, али њих више нема у Србији а ја морам да је примим за мање од месец дана – каже Дејан Бабић из Београда

Држава му дала, па одузела наду за излечењем! Дејан Бабић (47) из Београда, један је од пацијената са карциномом плућа који се у Клиничко-болничком центру „Бежанијска коса“ лечио кубанском вакцином која му је зауставила метастазе и развој болести, међутим, он мора да прекине лечење овом терапијом јер је Србија остала без ових вакцина, а не зна се ни да ли ће их набављати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бабић је последњу „цимаваx егф“ вакцину, коју би иначе требало доживотно да добија, примио 4. септембра. Сада је принуђен сам да се сналази да би је опет, како протокол налаже, примио 4. октобра, и наставио да ужива у шетњи и играма са својим шестогодишњим сином.

Овом бившем таксисти, којег је болест прерано одвела у пензију – инвалидску, аденокарцином плућа установљен је у јануару прошле године.

Учестало кашљање одвело га је да провери крвну слику. С обзиром на то да му је установљена висока седиментација, докторка из Дома здравља га је упутила на ултразвук абдомена и рендген плућа, који је открио флеку.

– Одмах у фебруару сам оперисан. Одстрањено ми је цело плућно крило. После операције имао сам две хемиотерапије и зрачење. Било ми је добро до августа, септембра. Тада сам осетио бол са десне стране у ребрима. Доктори су открили да имам метастазу на осмом десном ребру – прича Бабић за Телеграф.рс.

Бабић се прво лечио у Клиничком центру Србије, а затим се, управо, због кубанске вакцине пребацио у КБЦ „Бежанијска коса“.

– Човек када се разболи хвата се за сваку сламку. Распитивао сам се у у „Бежанијској коси“ имам ли право на вакцину са Кубе. Урађена ми је анализа крви на фактор ЕГФ. На основу тих резултата имао сам више од 1200 тих јединица, па су ме ставили у програм за кубанску вакцину. Почео сам да је примам у децембру прошле године – каже он.

Вакцину је примао једном месечно. Имао је и четири зрачења, а све до јуна ове године, упоредо са „цимаваксом“, месечно је примао и по једну хемиотерапију.

– После шест месеци примене вакцине, урађен ми је поново фактор раста. Доктор је рекао да би било добро да се фактор макар пореполовио, али се испоставило да је он десет пута нижи – спустио се на 159. Доктор је рекао да је то одличан резултат. Мени се од тада стање не мења, не погоршава, болест се не шири, нема нових метастаза а метастаза на ребру се претворила у мртво ткиво. Вакцина је и направљена да заустави раст и ширење тих ћелија рака. Али, да би тако остало, ја морам да наставим да примам вакцину – напомиње Бабић и додаје:

– Последњу вакцину примио сам 4. септембра и требало би за месец дана да је примим поново, али је више нема. Држава их не увози, стопирано је све то. Осуђен сам да се сам сналазим, да идем на Кубу не би ли дошао до ње. Ако је већ држава ушла у тај пројекат, требало би до краја да испоштује нас који смо већ почели да је примамо.

Бабић каже да не може ни једну реч лошу да каже за лекаре ни у једној здравственој установи у којој се лечио.

Наводи да ће сада из предострожности морати да прима хемиотерапије, да не би пало све у воду што је до сад радио.

– На мом примеру се види да та вакцина стварно делује. Због те исте вакцине, сада ми се враћа страх. Хемиотерапије су јако тешке и ја сам их јако тешко подносио. Зато морам брзо да регаујем и дођем до вакцине.

До закључења овог текста, Телеграф.рс није добио одговоре из Министарства здравља да ли ће и када бити набављен нови контигент вакцина.

 

Извор: Љ. Рачић – љ.рациц@телеграф.рс

БОНУС ВИДЕО