Издвајамо Свет

„Ескалација између С. Кореје и САД постаје превише опасна за свет“

Фото: Јутјуб

Њујорк — Кинески амбасадор при УН Лиу Ђиеји изјавио је да ескалација реторике између Северне Кореје и САД постаје сувише опасна и да су преговори једино решење.

„Ми желимо да се ствари смире. Постају превише опасне и нису ни у чијем интересу. Надамо се да ће (САД и Северна Кореја) видети да не постоји други начин сем преговора за решавање нуклеарног проблема на Корејском полуоству. Алтернатива је катастрофа“, рекао је Лиу за Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Севернокорејски министар спољних послова Ри Јонг Хо изјавио је раније да је амерички председник Доналд Трамп објавио рат Северној Кореји као и да та земља задржава право да предузме контрамере, међу којима је и обарање америчких бомбардера чак и ако нису у ваздушном простору Северне Кореје.

Бела кућа је после тога као „апсурдне“ одбацила тврдње да су САД објавиле рат Северној Кореји.

Администрација америчког председника Доналда Трампа је данас, такође, јасно ставила до знања да не покушава да збаци владу Северне Кореје, након што је председник САД Доналд Трамп написао да лидер те земље Ким Џонг Ун „неће још дуго бити ту“.

Пјонгјанг је ту поруку на Твитеру схватио као објаву рата, наводи АП.

Раније данас портпарол министарства одбране Роберт Менинг рекао да ће Пентагон представити америчком председнику Доналду Трампу све опције којима може да реши проблем са Северном Корејом, уколико она настави са својим провокацијама.

 

Извор: Танјуг