Србија

Зашто Албанци беже из лажне државе Косово, ако им је добро: Мистерија аутобуске станице у Приштини (ВИДЕО)

Сваке вечери је гужва на перону

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви аутобуси на релацији Приштина – Београд су отказани до даљњег због организоване куповине карата и охрабривања грађана на одлазак из земље, извештавају приштински медији.

Пре него што је Управа аутобуске станице у Приштини одлучила да суспендује све поласке из тог града, за главни град Србије, на станици, већ неколико дана уназад, дешавала се права мистерија.

ДОДИК РЕКАО КОРМАКУ „НЕ МЕШАЈ СЕ“, хоће ли Скот то икад чути од Вучића?

У време кад би пристизали аутобуси регуларних линија за Београд, на перону се окупљало више него уобичајено људи, махом су то били млади мушкарци, који су истакли да желе да напусте Косово, због тога што су, како кажу, изгубили наду да свој живот могу наставити у такозваној држави.

Прилози у медијима, на први поглед, изгледају као они из 2014. и 2015., када је више од 100.000 Албанаца са Косова напустило своје домове, и уз помоћ кријумчара стизало у земље западне Европе у потрази за азилом.

Тако су, и у четвртак увече, млади људи, махом мушкарци, чекали сабијени у групама на перонима, гурајући се ка вратима аутобуса који су пристизали. Групе људи окупљале су се око аутобуса, ипак ретко ко би улазио унутра, а возачи су наглашавали да возе искључиво путнике са картама, којих је знатна мањина.

Кад би возач покушавао да крене, дизала се галама, неки су викали: „УЧК!“, неки други гласно „бууууу“, али упркос дизања тензије, оних који би стварно покушавали да крену на пут, било је јако мало.

Вечерње слике дешавања са аутобуске станице у Приштини, јесу мало чудни призори. Гомила људи који вичу „УЧК“, док аутобус прилази и кад полази, непостојање полиције у том тренутку на станици, непостојање карата за београдске линије, доказ су да се управо дешава нека чудна, шизофрена игра.

Признање и порицање

Једина особа, која није показивала чуђење, ових дана, јесте био такозвани министар спољних послова самопроглашеног Косова и заменик председника Демократске Странке Косова (ПДК) Енвер Хоџај, који је рекао медијима да је информације о планираном повећаном кретању његових сународника ка мађарској граници имао још пре четири–пет недеља.

У међувремену, лажне косовске институције, попут полиције или Управе аутобуске станице, негирају да масовни поласци ка Мађарској постоје. Директор аутобуске станице у Приштини, Илбер Читаку рекао је јуче медијима да исти путници, који су кренули у среду увече у аутобусима, на станици су били и у четвртак увече.

Пред нама је ИСТОРИЈСКИ ДОГАЂАЈ неслућених деструктивних размера: Трамп позвао Американце на ЕВАКУАЦИЈУ

Информацију да масовни поласци не постоје, потврдила је такође мађарска амбасада у Приштини, док последње вести гласе да је саобраћај на линији Београд – Приштина обустављен до даљњег, због уочених покушаја масовне куповине карата за Београд и наговарања грађана да крену на пут у том правцу. Те су радње, како наводе медији, биле снимљене камерама на аутобуској станици.

Одласци који не постоје

Чудни покушају полазака из Приштине према такозваној косовској полицији и управи станице не постоје, а како би њихово непостојање било још убедљивије, поласци за Београд су отказани до даљњег.

 

Последњи аутобус који је јуче кренуо из Приштине за Београд у 23 часа, ипак је примао путнике, али ван станице уз надзор власника компаније.

Када су се сви потенцијални путници обавили посао „распитивања“ око могућности напуштања земље, разишли су се, свако у свом правцу.

 

Извор: Srbija Danas/Aljazeera