Издвајамо Србија

НАЈВЕЋА МЕДИЈСКА БЛОКАДА ИКАДА: Бујошевић и РТС увели санкције Републици Српској и прете новим!

Драган Бујошевић, генерални директор Радио-телевизије Србије (РТС), лично је потписао писмо упућено кабловским оператерима у Републици Српској у којем се захтева од кабловских оператера да морају да онемогуће гледање утакмица кошаркашке репрезентације Србије са Евробаскета на територији БиХ.
Ако то не учине добиће казну од стране РТС-а тако што ће за Републику Српску одузети право емитовања програма РТС 1 и РТС 2, што је у складу са важећим прописима.

РТС, односно Радио телевизија Србије, је грађанима Републике Српске увела санкције или боље речено медијски мрак, што је преседан и највећа блокада још од августа 1994. године, када је Слободан Милошевић завео блокаду на Дрини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ситуација у коју је Република Српска дошла у уторак, након писма директора Бујошевића, је више него апсурдна!

ТВ канал који је купио права за једну земљу, а види се и у другој земљи (у овом случају РТС) има обавезу да оператере у другој земљи обавести да не располаже правима за одређени садржај и упозори оператере да су дужни њихов сигнал да затамне за време емитовања тих садржаја. Кабловски оператери свугде у свету, па и у БиХ, имају могућност да реше проблем тих права на три начина: самостално (да их купе ако је могуће), да се оглуше о наведену молбу и плате одштету власнику ТВ права или да затамне те садржаје, а све по властитој процени и избору. Међутим, овај пут РТС је присилио кабловске оператере, могли би рећи и уценио, тактиком: Угаси и не дам ти избор!

Извор: Курир спорт / Srpska cafe

БОНУС ВИДЕО