Свет

ТРАМП ЈЕ НОВИ ХИТЛЕР, ПРЕТИ ДА ЋЕ МЕ УБИТИ! Мадуро из Каракаса завапио пред УН

Председник Венецуеле Николас Мадуро је назвао америчког председника Доналда Трампа „новим Хитлером“ међународне политике

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мадуро је оптужио Трампа да прети да ће га убити, иако Трамп то није рекао.

Трамп је у уторак позвао светске лидере да помогну успостављање „демократије и политичких слобода“ у Венецуели, издвајајући ту јужноамеричку земљу у оквиру једне од својих најоштријих критика у говору који је одржао на заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

АКО СЕ ОВАКО ПОНАШАТЕ НИ БОЖИЈИ БЛАГОСЛОВ ВАС НЕЋЕ СТИЋИ: Ево шта у животу НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ!

Трамп је Венецуели претио економским санкцијама уколико Мадуро „инсистира на путу наметања ауторитарне владавине“, али није поновио ранију претњу разматрања војне опције.

– Венецуелански народ гладује и његова земља се руши. Његове демократске институције се уништавају. То стање је потпуно неприхватљиво, и не можемо стајати по страни и гледати – рекао је Трамп.

– Тражим од сваке земље која је данас овде представљена да буде спремна да учини више да би се решила та врло реална криза.

Мадуро, који није присуствовао скупу Генералне скупштине УН, реаговао је љутито из Каракаса, назвавши тај говор „агресијом новог Хитлера међународне политике, господина Доналда Трампа, против народа Венецуеле“.

– Нико не прети Венецуели и нико није власник Венецуеле – рекао је Мадуро.

МУТА ЈЕДНОМ РЕЧЕНИЦОМ „ЗАКУЦАО“ ХРВАТЕ: Бићете прваци када вам селектор и плеј буду Срби!

У седишту УН, венецуелански министар иностраних послова Хорхе Ареаса такође је осудио Трампове оцене, али се оглушио о питања новинара о критици коју су о Венецуели изнели други говорници. Десетак министара спољних послова Латинске Америке планира да се састане у УН у среду да би разговарали о могуц“им новим мерама за решавање венецуеланске кризе. Те земље су се прошлог месеца састале у Лими и осудиле „демократски колапс“ Венецуеле.

 

Извор: Tanjug