Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ – УЧЕШЋЕ У РАМУШЕВОЈ ВЛАДИ ЈЕ ЗАВРШНИ ЧИН ИЗДАЈЕ КИМ: Власт одмах да опозове улазак у Харадинајеву владу!

Фото: Јутјуб

Учешће у Харадинајевој влади завршни је чин издаје Срба на Косову и Метохији и ми у томе нећемо учествовати, оцењује шеф Српске радикалне странке
Одлука Српске листе на Косову и Метохији уз подршку власти у Београду да уђе у владу ратног злочинца Рамуша Харадинаја је лоша и мора се хитно опозвати, оцењују саговорници Курира!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ истиче да је одлука званичног Београда да подржи Српску листу издаја националних интереса на Косову и Метохији.
– После потписивања бриселских споразума, учешће у „Харадинајевој влади је завршни чин издаје Срба на Косову и Метохији“. Подршка Српске листе влади Рамуша Харадинаја логична је последица „унутрашњег дијалога“ о Косову, што је у ствари припрема јавног мњења за коначно признање самопрокламоване „државе Косово“. Радикали су и одбили учешће у дијалогу, а власти у својим изјавама само лицемерно покушавају скренути пажњу да је та такозвана Српска листа самостална у доношењу одлуке о подршци Рамушу Харадинају – каже радикал и додаје да је Харадинај осведочени злочинац и да сваки вид сарадње с њим представља издају Срба и српских националних интереса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одговорност

Директор Форума за етничке односе Душан Јањић каже да је одлука да Српска листа уђе у Харадинајеву владу одлука врха власти у Србији.

– У ствари, то је њихова жеља, али је Вучић преузео ту одговорност на себе оног часа када је обезбедио Српској листи, притиском на све друге листе, да победи. И ту су Вучић и Марко Ђурић отворени и кажу „да, ми стојимо иза њих“. Дакле, то јесте Вучићева одлука. Ако хоће у дијалог, ако хоће Бриселски споразум, мора да има Србе у институцијама и та одлука сама по себи у првом моменту не мора да буде лоша. Може да буде лоша јер временом може да буде злоупотребљена од албанских странака – каже Јањић и додаје да не мисли да је проблематично то што је Вучић Српској листи рекао да иду на изборе већ што не да другим Србима и другим странкама да се боре за власт.

Подсетимо, представницима власти су до пре само четири месеца била пуна уста Харадинаја као злочинца који мора да плати за своја недела, а због одлуке француског суда да га не изруче Србији најавили су прекид дипломатских односа с Француском.

Харадинај је, с друге стране, тражио да Србија избаци Косово из преамбуле Устава и поручио да ће, кад постане премијер, у косовски устав убацити делове Србије све до града на Нишави. На то су су министри у влади Србије одговарали да може да заврши само у нишком затвору.

Променио плочу

А сада исти тај Харадинај каже да дијалог с Београдом нема алтернативу и да треба искористити сваку прилику за успостављање поверења с косовским Србима.

– Разуме се да дијалог са Србијом нема алтернативу иако имамо трагичну историју, не можемо поништити чињеницу да смо суседи и да то и остајемо. Због тога дијалог морамо вратити људима, дијалог између народа, а не само између политичке елите – рекао је Харадинај за Глас Америке.

Сања Ђурић /

Пуј-пике, не важи
ОСУМЊИЧЕН ЗА 47 УБИСТАВА

Према деловима оптужнице против новог премијера Косова Рамуша Харадинаја, он је током 1998. лично убио 47 цивила с подручја општине Дечани. Отете цивили су затим мучени, а људи под његовом командом одсекли су главу двонедељној беби.

Немачка штампа
ХАРАДИНАЈ ДА ПРИЗНА ЗАЈЕДНИЦУ СРПСКИХ ОПШТИНА

Нови косовски премијер мораће, пре свега, да прогута велику жабу и призна Заједницу српских општина на Косову, која ће, попут Републике Српске у БиХ, постати држава у држави, наведено је јуче у немачком Тагесцајтунгу. Уз питање „како да српска власт објасни народу да једног ратног злочинца гони преко Интерпола, а с друге стране је гласовима српске мањине на Косову од њега начинила премијера“, лист додаје да ће „Вучић то сигурно успети“ јер „има последњу реч у својој земљи.

 

Извор: Сања Ђурић / Курир.рс

БОНУС ВИДЕО