Србија

Шкоро: Вучић је тај који производи насиље у Србији

Држава селективно реагује на нападе на новинаре, а последњи пример је напад на новинарке Пинка, где је нападач одмах ухапшен, а председник Александар Вучић чак и обилази повређене новинарке у болници. Нисам видео да је Вучић обишао повређене током његове инаугурације крајем маја, изјавио је чан Председништва Покрета слободних грађана Срђан Шкоро.

– Значи, ако нападнете новинаре Пинка, важе једна правила, а ако нападнете новинаре Н1 или Данаса, важе друга правила… Нисам видео да је Вучић обишао повређене новинаре на његовој инаугурацији, а тада је баш требало то да уради, а није. И тиме се шаље потпуно погрешна порука –рекао је Шкоро, преноси Н1.

Шкоро је рекао да насиље у друштву постоји већ дуго. „А оно се генерише од стране једног човека, а то је Вучић. Он је тај који производи насиље, креира комплетну сцену и насиље које се догађа је последица свега тога. Вучић би требало да буде председник свих грађана, а он то није“, рекао је Шкоро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– И држава у случају напада на новинарке Пинка као ради свој посао, видимо да је ухапшен нападач, одређен му је притвор…А онда имате ситуацију када градоначелник Суботице Богдан Лабан прети некоме да ће му пререзати гркљан, и онда полиција ухапси онога коме је прећено, а не градоначелника, а ни Вучић не реагује – оценио је Срђан Шкоро.

Шкоро каже да такве поруке производе велику тензију. „А да не говоримо о количини лажи које се изговоре. Тензије расту а бојим се да ће их бити све више“, рекао је Шкоро.

„Вучић управља ријалитијем на нивоу државе“

„Имате комплетан ријалити на нивоу државе, којим управља Вучић и то је та задруга у којој треба да живимо и функционишемо“, оценио је Срђан Шкоро.

На вест да ни лидер Двери Бошко Обрадовић није хтео да се извини због инцидента на протесту који је тај покрет организовао, а током којег су повређене новинарке, Шкоро је рекао да се „уопште ни не зна шта се дешавало на том протесту“.

– Ми можемо само да верујемо да се то десило, јер смо видели снимак, исто као што можемо да верујемо да је човек спонтано пао у несвест на Телевизији Хаппy током гостовања Александра Вучића, који му је одмах прискочио у помоћ. Увек се прави нека прича, али ми не знамо комплетну причу иза свега. Када би неко искрено испричао шта се десило, можда би многе ствари биле јасније“, рекао је Шкоро.

„Учешће Вулина у политичком животу је само по себи брука“

Члан ПСГ је, на питање шта мисли о случају министра Вулина и женине тетке која му је наводно позајмила 200.000 евра за стан, рекао да је „сама чињеница да Вулин представља нешто у политичком животу Србије је брука“.

– Ово је додатно исмевање ионако ојађених грађана Србије. Ви имате особу пред којом морају да стоје мирно људи који се школују за официре по шест година и који вредно раде и уче, одобу која није служила чак ни војску…имате толико потцењивање људи самим тим избором – рекао је Шкоро.

Извор: rs.n1info.com