loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО НА КРИТИЧАРЕ АНЕ БРНАБИЋ: Срам вас било, докле ћете више да лажете!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је задовољан радом владе и премијерке Ане Брнабић у последњих 100 дана и додао да влада треба да настави да ради на начин на који је радила до сада – одговорно и дисциплиновно.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Неки увек незадовољни

Председник је, међутим, отворено рекао да га је лично веома погодило и да му је, како каже, тешко пало то што је владајућа коалиција назад четири године радила да би могла да се похвалили овим резултатима, али да увек има оних који су незадовољни и који нападају рад владе суштински низашта.

– Радите сваке године, притискате, министре, обезбедите суфицит у државној каси… и све то без приватизацоних прихода. А да немате приватизациони приход и да имате суфицит у буџету са каматама није се догодио… Сада се ево догодило – рекао је Вучић.

Посебно му, казао је председник, тешко пада то што се не говори истина у вези са повећањем пензија и плата, опремањем Војске Србије ..

– Све лаж до лажи. Престаните више… Немојте да вређате огроман рад и труд људи који пуно раде.  Поштујте нечији рад и труд – позвао је председник Вучић критичаре власти.

Он је приметио и да су неки једва дочекали да се врати оно, како је рекао, старо време у којем је било само: „Дај дај дај…“.

У прилог томе, председник је подсетио да ће пензионери добити једнократну помоћ од 5.000 динара која ће каже много значити оним сиромашним пензионерима.

– Имаћемо увећање пензија пет одсто за свкаог поензионера, а онда када чујете па то је мало, очекивали смо више, станете и кажете: „На то немам одговор“.

„Повећање и плата – али све им мало“

Кажу и да су мало повећане плате, приметио је Вучић и позвао поново све оне који тако говоре да „прекину са лажима“, рекавши да је реч о неким аналитичарима и професионалним лажовима који то понављају из дана дан.

– Учитељи ће имати 11 одсто вишу плату него пре смањења, говорим о кумулативном повећања у последње три године, лекари медицинске сестре за 10 одсто више, радници у социјалној сфери за 9, односно 10 одсто, као и војници и полицајци, порезници, такође -рекао је Вучић.

Председник је истакао да ће једино мање повећање имати запослени у његовом кабинету, влади о Скупштини.

– Што то не кажете народу на поштен начин – запито је председник и подсетио да ће просечне плате у јануару износити 450, а биле су 350 евра.

Председник је истакао и да нисмо радили 10 одсто више, те да је толико повећање захваљујући дисциплини и одговорности владе, великом труду и фискалној дисциплини.

– И опет не ваља – приметио је председник, те запитао у којој се то земљи повећавају плате за 10 одсто.

Немци радили и зарадили

У Немачкој, додао је, повећања износе два одсто. Тачно је, каже, да они имају веће плате, али они су радили и зарадили.

Председник је констатовао и да је неки, како је рекао, стручњак рекао да је одлука о повећању плата и пензија политички мотивисана. Оценивши то као нонсенс, председник је рекао да та повећања одобрава ММФ, а да је Србија за три године прошла све ревизије. Сматра да те који тако изјављују треба да буде срамота.

– Ми нисмо, сада радимо и зарађујемо, а мораћемо радимо и зарђујемо много више. Само лаж до лажи. Не постоји ствар која ме је толико заболела – рекао је и додао да је слично и када је реч о Војсци Србије где сада имамо наоружање, али опет, каже, не ваља.

У Београду се, истакао је председник, гради највише што се може и опет не ваља.

– Шта је то што желите, шта је то што хоћете – запитао је председник Вучић критичаре власти.

 

Извор: Vestionline.com / Танјуг

loading...