Издвајамо Србија

СУД УСВАЈА ЛЕГИЈИНУ МОЛБУ: Бивши командант ЈСО биће у среду ујутро на мајчином гробу?!

Фото: Јутјуб

Милорад Улемек Легија (49), командант бивше ЈСО, осуђен на 40 година робије због убиства Зорана Ђинђића и других злочина, највероватније ће у среду у цик зоре под јаким полицијским обезбеђењем посетити гроб своје недавно преминуле мајке Наталије (82). Она ће сутра бити сахрањена на Бежанијском гробљу

Према незваничним сазнањима Информера, Легији ће Виши суд делимично одобрити молбу да присуствује мајчиној сахрани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Улемек је поднео захтев да присуствује сахрани, али како је ризик превелики, највероватније ће му бити дозвољено да накратко посети њен гроб, и то дан након погреба. Међутим, то још остаје да се види јер полиција мора да да своју сагласност у којој би требало да наведе да ли може потпуно да обезбеди Бежанијско гробље… – каже наш извор из Вишег суда.

Наталија Улемек биће сахрањена сутра на Новом бежанијском гробљу у 13.30 сати. Она је преминула у ноћи између среде и четвртка у свом стану у Београду пошто је седам дана пре тога била прикључена на апарате за одржавање у животу.
Легијина мајка је у једном интервјуу пре неколико година казала да њен син невин тавори у ћелији.

– Мој син је неправедно осуђен, а време ће показати ко стварно стоји иза атентата на Зорана Ђинђића. Милорад је жртвено јагње и нека се веселе његови непријатељи, нека им то буде највећа радост у животу. Да је неког убио, не би се предавао. Он не би могао да живи с тим да његови ратни другови труну у затвору, а он да буде слободан… – казала је тада Наталија.

Наталија је, осим Милорада, иза себе оставила још једног сина, Сашу.

Легија је, подсетимо, осуђен на чак четири максималне казне, и то због убиства премијера Зорана Ђинђића 2003, злочина „земунског клана“, четвороструког убиства на Ибарској магистрали 1999. године и убиства Ивана Стамболића 2000. године.

Он је у затвору од 2004. године, када се после више од годину дана бекства предао. У затвору је у посебном режиму, нема право на непосредан контакт са супругом и децом, већ може да их виђа једном месечно, и то кроз заштитно стакло. Такође, нема право ни на такозвану „љубавну собу“ са супругом.

 

 

Извор: Н. Ш. / Информер.рс