Србија

Вучић: Нико неће моћи некажњено да нападне Србију

Нико неће моћи некажњено да нападне Србију, поручио је председник Србије Александар Вучић данас, после презентације модерне Војске Србије у Батајници, и поручио да ћемо бранити и своју отаџбину и сваког човека у Србији.

Непроцењив нам је тај живот – живот сваког човека у Србији – нагласио је председник Србије на манифестацији „Слобода 2017“ на војном аеродрому у Батајници и додао да ће Србија зато наставити да се развија и да се гради.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер – рекао је Вучић у обраћању поводом Дана ослобођења Београда.

– Не плашимо се да преговарамо, али нека нико не помисли да преговарамо зато што се плашимо – цитирао је председник Вучић америчког председника Дзона Kенедија.

– Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се – истакао је.

Председник је рекао да ће Србија бити довољно снажна, способна и опремљена да никоме неће више дозволити да потцени живот људи у Србији.

Вучић је истакао да је данас дан, и чини се да има неке више силе, небеске правде у чињеници да је Београд ослобођен баш 20. октобра 1944, зато што је три године раније од 15. до 21. октобра нацистички окупатор побио стрељајући на хиљаде људи у Београду, широм Шумадије, па на крају и у јуначком Kрагујевцу.

– Од те смрти и ужаса смо се ослободили 20. октобра ослобађајући главни град. Ослободили смо се, надам се, заувек оне врсте лудила која је сматрала да је оправдано убијати и стрељати у име нације и расе, идеологије која је неке људе сматрала мање вредним од других и то толико мање да не заслужују да живе – истакао је председник.

Указао је да је образлажући наређење на основу које су извршени октобарски масакри 1941. у Србији фелдмаршал Вилхелм Kајтел, први човек немачке врховне команде, рекао: „Тамо на истоку живот ионако ништа не вреди“.

– Тога смо се ослободили и то победили 20. октобра. Да ли су успели други – не знам и сасвим је могуће да има још оних који нас доживљавају мање вредним, који мисле да не важе за нас и њих иста правила, који сматрају да они сами нешто могу, а ми не. Данас за нас цела та накарадна филозофија више не важи. Ми смо се 20.октобра 1944. тога заувек ослободили – поручио је Вучић.

 

Извор: Srbija Danas