Свет

Мекејн: Не кажем да је Трамп избегавао војску, али…

Џон Мекејн одбио је данас да окарактерише Доналда Трампа као особу која је избегавала служење војске, иако је поново упутио критике на медицинска одлагања због којих Трамп није служио држави у вијетнамском рату

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Републикански сенатор Џон Мекејн одбио је данас да окарактерише америчког председника Доналда Трампа као особу која је избегавала служење војске, иако је поново упутио критике на медицинска одлагања због којих Трамп није служио држави у вијетнамском рату.

ПУТИН ЗАПРЕТИО САД: Нуклеарне ракете из Европе носите својој кући …

„Не сматрам га толико особом која избегава војску колико осећам да је систем био толико лош да су одређени Американци могли да избегну своју обавезу да служе држави“, рекао је Мекејн за Еј-Би-Си.

Kако преноси АП, на Мекејна који је бивши пилот америчке морнарице и ратни затвореник, извршен је притисак због коментара које је изнео у интервјуу за телевизију Си-Спан (Ц-СПАН), а који је емитован у недељу.

Он се тада, како се наводи, жалио да је војска „регрутовала оне са најмањим приходима у Америци, а они са највишим приходима су нашли доктора који би рекао да болују од окоштавања костију“.

Kако агенција наводи, управо у једном од пет случајева Трампових одлагања одласка у војску, био је лекарски налаз који тврди да је боловао од окоштавања у стопалу.

У Трамповој председничкој кампањи, наводи се, тај проблем је окарактерисан као привремен.

Мекејн је провео пет година као ратни затвореник након што је његов авион оборен у северном Вијетнаму 1967.

У току прошлогодишње кампање за председника, Трамп је истакао да Мекејн за њега није ратни херој, јер му се „допадају људи који нису били заробљени“.

АП наводи да је Мекејн тим интервјуом изазвао сумњу да је мислио на Трампа када је говорио.

Kада је један од водитеља рекао да људи мисле да је говорио о Трампу јер је он тражио медицинско одлагање, Мекејн га је прекинуо да би додао „више од једног пута, да“.

УРНЕБЕСНА СВАДБА: Гости се веселе а онда под ШАТРУ улеће ТРАКТОР и почиње ЛУДИЛО

Упитан да прокоментарише какав однос има са америчким председником, он је једноставно одговорио „скоро никакав“.

Бела кућа је одбила да прокоментарише Мекејнове изјаве које је изнео на Си-Спан-у, наводи агенција.

 

Извор: Tanjug