Србија

НЕВАКЦИНИСАНИ ТЕНИСЕРИ ДОБИЛИ МЕДИЦИНСКО ИЗУЗЕЋЕ! Ево шта ће бити са Новаком!

Сага око Новаковог учешћа на Аустралијан опену, вакцинисаних и невакцинисаних тенисера, ковид правила, али и „медицинског изузећа“ и даље траје.

Почетак првог Гренд Слема у сезони се полако прибилижава, а права слика о томе како ће заистра изгледати овогодишњи Аустралијан опен биће дефинитивно јасна 7. јануара када сви учесници буду допутовали у Мелбурн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је директор АО Крег Тејли изјавио пре неки дан остало је још само неколико чартер летова, па онима који желе да се нађу на туниру полако „истиче време“. Међу онима чији је долазак још увек неизвестан јесте и први тенисер планете Новак Ђоковић.

Србин се није до сада изјашњавао о вакцини, без које не може да буде учесник овог турнира, али ни о „медицинском изузећу“ које је дозвољено према ковид правилнику.

Крег Тејли је открио да су поједини тенисери који су затражили „медицинско изузеће“ исто и добили, а статус Новака Ђоковића још увек је непознат.

А да непознат може и да остане и у будућности говори чињеница да се ригорозни тестови за „медицинско изузеће“ раде „на слепо“, прецизније – када тенисер поднесе захтев за изузеће, два медицинска панела која процењују пријаву не знају ко је подносилац захтева, преноси сајт „tennis365“.

„Изузеће се одабрава или се не одобрава. Разлог за одобравање остаје приватна ствар, између подносиоца и комисије. Знамо за неке спортисте који су се пријавили за изузеће и оно им је одобрено. На њима је да ли ће да поделе те информације јавно“, рекао је директор АО

Био је упитан и за статус првог тенисера света.

„Новак је јасно ставио до знања да неће открити своје здравствено стање, као ни то да ли је вакцинисан или не. То је његов избор. Доста тога сазнаће се наредних дана“, казао је Тејили .

Собзиром на то да је остало јако мало времена до почетка Гренд Слема, нема сумње да су наредни дани кључни када је Нолетово учешће у питању.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс