Издвајамо Свет

ОСНИВАЧ ОТПОРА СРЂА ПОПОВИЋ ЗАПАЊИО ЕНГЛЕЗЕ: Велику Британију чека „ЖУТА РЕВОЛУЦИЈА“!

Фото: Јутјуб

Активиста и један од оснивача Отпора Срђа Поповић изабран је за ректора шкотског универзитета Сент Ендруз. Реч је о школсклој установи основаној још 1413. године, најстаријем универзитету у Шкотској, а трећем најстарији у земљама енглеског говорног подручја у свету 

Студенти универзитета у граду Сент Ендруз изабрали су Поповића за ректора, који је на шкотским универзитетима председник универзитетског суда и председава састанцима на којима се донесе одлуке од расподеле буџета до академских политика, преноси ББЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поповић, који је основао и невладину организацију Канвас (Центар за примењену ненасилну акцију и стратегију), био је кандидат за ректора на предлог студента Џејмија Роднија који је прочитао његову књигу „Мустра за револуцију“.
На гласању студената, Поповић је добио више гласова од бившег лидера Шкотске либералдемократске партије Вилијама Ренија.

Како се наводи, Поповића је убедило да буде кандидат то што је на тој функцију био и комичар Џон Клиз из Монти Пајтона.

– Читав живот волим Монти Пајтон и њихов апсурдан хумор је нешто што је инспирисало моју креативну тактику протеста- рекао је Поповић.

Универзитет Сент Ендруз у истоименом граду основан је 1413. године и најстарији је у Шкотској, а трећи најстарији у земљама енглеског говорног подручја у свету.

 

Извор: Тањуг