Издвајамо Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У БАТАЈНИЦИ: Више нисмо слаби, наше небо је сада сигурније и НАША ЗЕМЉА ЈЕ СИГУРНИЈА!

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да, оно што ће грађани моћи да виде на сутрашњој вежби „Слобода 2017“, показује другачију слику српске армије. Поносан сам и срећан, рекао је председник. 

Александар Вучић је у разговору за РТС, на аеродрому „Батајница“, рекао да је данас у ваздуху другачија слика српске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисам сигуран да су ми генерали Живак и Диковић веровали кад смо рекли шта су нам планови за војску, нагледали су се премијера и председника који су свашта говорили. Политика је као шах – да бисте матирали противника потребно је 50 потеза – истакао је председник.

Наредне године за војску стиже још шест хеликоптера, и три за Министарство унутрашњих послова, навео је Вучић.
Када је реч о централној свечаности „Слобода 2017“, којом ће се обележити 73 године од ослобођења Београда у Другом светском рату, Вучић је рекао да ће грађани моћи да виде другачију слику српске армије.

– То говори о порасту нашег стандарда али и бризи да сачувамо војну неутралност, али и слободу нашег друштва. Данас више нисмо тако слаби, али још више ћемо да јачамо – навео је председник Србије.

Вучић је позвао Београђане и Сремце, али и људе из околних градова, да дођу сутра на аеродром „Батајница“ да виде оно што, каже, много година нисмо видели.

Додао је да ће грађани моћи да виде летелице „ласта“ и „орао“, самоходну хаубицу „нора“, школско-борбене авионе Г-4 који су, каже, важни јер на њему наши поручници и потпоручници иду на обуку за „мигове 29“.

– Ако се сећате да су, када сам био у Подмосковљу да видим ‘мигове’ рекли да су то ‘српски мигови’, а ја тада тако нисам осећао.

После 25 година имаћемо обуку за ‘мигове 29’, наше небо је сигурније, наша земља је сигурнија – рекао је Вучић.
Према његовим речима, повећање плата је важно за Војску Србије.

 

Извор: РТС