Свет

У Британији направљен сајт за ПРОНАЛАЖЕЊЕ ДРУГЕ ЖЕНЕ: Муслимани намећу своја правила и не занима их закон

Раде шта хоће

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Веб страница која помаже муслиманима да пронађу другу жену у Великој Британији има 100.000 корисника упркос великим казнама у трајању до седам година затвора.

Азад Чаивала, из Сандерленда, који је основао СецондWифе.цом, рекао је да он само одговара на реалне потребе.

Међутим, активисти су јуче отворили место за подстицање жена да пријаве злоупотребе у вези, и оне које им ускрац́ују права која су законским одредбама дата женама у регистрованим браковима.

НЕ МОЖЕ МУ НИКО НИШТА, ЧАК НИ МИЛОШЕВИЋ НИЈЕ МОГАО: Ово је најмоћнији човек у Србији

Kажу да ова пракса излаже жене, често млађе од својих мужева, физичком злостављању и трговини људима.

Јасмин Рехман из Центра за секуларни свет рекла је да је тај сајт „страшно опасан“ и позвала политичаре да предузму акцију.

– Мислим да је то страшно опасно. Промовише неједнакост и експлоатацију жена и поткопава основу брака, и омогућује му се зарада од тога – изјавила је Јасмин.

Рехман, која је и сама муслиманка, рекла је да „мисли да сајту треба одузети дозволу за рад“.

– Мислим да он омаловажава закон ове земље – било ко други би постао предмет полигамских закона. Упознала сам жене које су биле жртве трговине људима и проституцијом. Доста ми је више овога. Муслиманске жене широм свијета се боре против оваквих ствари, а неке од њих веома много ризикују – каже госпођица Рехман.

Иако нема званичних података, процењује се да у британској муслиманској заједници потоји преко 20 000 полигамних бракова.

Гина Kан, која је и сама жртва полигамног брака, рекла је да је „веб-сајт је одвратан“.

– То је средњовековна пракса за муслиманске људе који желе да изврше прељубу и за то користе религију. Осећам треперење по сопственој кичми јер би се то могло догодити и мојој ћерки. Ово је епидемија у Бирмингему, где ово није било нормалном још током осамдесетих. Утиче на стотине британских жена а држава тотално игнорише овај проблем.

Чаивала тврди да његова интернет страница не крши закон, и тврдоглаво тврди да „користи женама“, али признаје да су три четвртине његових корисника мушкарци.

https://youtu.be/3M846lGRIAw

– Веб-сајт је настала из моје потребе, и мислим да су на њему људи који се налазе у мојој ситуацији – каже Чаивала. – Постоје и други начини варања – разни послови, проституција итд. Ово је часнији начин.

– Имамо толико успешних бракова и толико се жена пријавило… оне се саме одлучују да уђу у овакав однос – истиче он.

Он је, међутим, раније признао да „нема жене на земљи којој је то сасвим пријатно“.

Један човек, лекар из Јужног Јоркшира, који је пронашао другу жену преко сајта, рекао је за ББЦ да „ако има могућност да има више од једне жене, онда би желео да искористи ту прилику“.

– На човеку је, у зависности од тога колико је мудар, да према њима поступа поштено, љубазно и пажљиво – истакао је овај лекар из Јоркшира.

ОДЛИЧНО! Србија на листи 10 земаља које највише угрожавају ЕУ

Његова ‘друга супруга’ рекла је да је ушла у брак зато што је желела сигурност, али јој је ‘уговор’ ипак донео несигурност.

– Постала сам несигурнија… то стварно утиче на мене. Не бих то поново урадила, јер није лако емоционално, заиста није.

Чаивала није одговорио на захтеве за коментаре.

 

Извор: Srbija Danas/Dailymail.com