Издвајамо Свет

Бивши морнарички официр открио шта је видео скривено на Антарктику (ВИДЕО)

Антарктик се дуго сматра једним од најмистериознијих места на Земљи. Због тога није чудно што су током година изнете бројне “теорије завере, тврдње и изјаве“ у покушају да се објасне неки од многих загонетних догађаја на најизолованијем континенту за Земљи.

Годинама су људи тврдили да је Антарктик једно од најбоље чуваних места на Земљи, са добрим разлогом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи аутори су предложили да постоји много интересантних ствари скривених испод Антарктика, које се држе далеко од друштва.

Тема о древној цивилизацији која живи тамо постоји већ деценијама. Шта ако се у далекој прошлости, када је Земља као и Антарктик, била много другачија него данас, тамо развила древна цивилизација, стварајући фасцинантне структуре, споменике и храмове?

Да ли бисмо пронашли доказе о њиховом постојању данас? Многи људи тврде да већ јесмо.

Али зашто је Антарктик постао “центар“ за теорије завере?

Можда је један од највећих разлога то што је толико изолован да не можете тамо отпутовати кад пожелите. Штавише, иако за Антарктик знамо тек нешто више од 100 година, постоје бројне древне мапе које приказују делове Антарктика без леда.

Једна од најконтроверзнијих мапа је, без сумње, састављена 1513. године, од стране турског адмирала Пирија Реиса који је нацртао мапу, која је створила глобалну дебату током више од 500 година након њега. Мапа приказује Антарктик који је откривен између 1818-1820. године.

Али како је то могуће? Историја Антарктика произилази из раних западних теорија о огромном континенту, познатом као Терра Аустралис, за који се веровало да је постојао на далеком југу света. Назив Антарктик, који се односи на супротно од Арктичког круга, сковао је Маринос из Тира у 2. веку.

1820. мгодине је неколико експедиција тврдило да су били први који су видели ледену платформу или континент. Занимљиво, руску експедицију су предводили Фабијан Готлиб фон Белингсхаузен и Михаил Лазарев, а британску експедицију је предводио Едвард Брансфилд, а учествовао је и амерички морнар Натанијел Палмер.

Прво искрцавање је вероватно било нешто више од годину дана касније када је амерички капетан Џон Дејвис, морнар, стао на лед. Норвежанин Роалд Амундсен је коначно стигао до пола 14. децембра 1911. године, након драматичне трке са Енглезом Робертом Фалконом Скотом.

Али горе наведени искази су релативно скорашњи.

2012. године је на сателитској слици Антарктика уочена чудна формација овалног облика на једном од најудаљенијих места на планети. Хиљадама километара од модерног друштва, ова чудна структура овалног облика је покренула бројна питања међу стручњацима.

Распрострањена на 120 метара, стручњаци који анализирају ову слику се питају да ли ова “структура“ може бити резултат мајке природе. Необичан облик ове структуре указује на то да би то могла бити вештачка формација.

Ова слика је само једна од многих чудних ствари које су пронађене на Антарктику, а многи аутори и узбуњивачи тврде да постоји много више тога на Антарктику него што нам се говори.

Видео под називом “Истински шокантан и запањујући видео о изузетно чудним догађајима на Антарктику“ је недавно постављен на YоуТубе, што је изазвало дебату на друштвеној мрежи о Антарктику и томе шта се заправо тамо налази.

“Поморски официр нам говори о ономе чега се сећа, укључујући и то да је видео огроман отвор у леду у области где нема летова, где су они прелазили са медицинском службом на броду. Затим је он превезао групу научника који су нестали на две недеље и посебно је био упозорен да се више не упушта у ову тему. Како је он то рекао: “Изгледали су уплашено.“ Када су се вратили, њихова опрема је била изолована и враћени су у Крајстчерч на Новом Зеланту, у посебном авиону. Он детаљно описује оно што је видео и доживео. Ово је најпровокативнија прича о томе шта се догађа на Антарктику која је икада представљена било где.“

Погледајте видео:

https://youtu.be/GMybJ-HGUOo

 

Извор: Wебтрибуне.рс