Издвајамо Регион

БРУКА И СРАМОТА! МИ СМО САМИ СЕБИ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ: Бруталан напад српских новинара Блумберга на Додика и РС!

Нама Србима дефинитвно не требају други непријатељи до нас самих. Тек што је Бакир Изетбеговић поново почео да пали ватру на Балкану, српски тзв. новинари Миша Савић и Гордана Филиповић објавили су на сајту Блоомберг.цом текст Еуропе’с Неxт Сепаратист Тиме бомб ис Тицкинг (Следећа европска сепаратистичка темпирана бомба откуцава) 

Они у тексту наводе да највећа претња постоји управо у региону Балканаи напомињу да председник РС Милорад Додик жели да повуче РС из БиХ, кршећи мировни споразум три ентитета из 1995. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као да им је Бакир лично наручио управо овакав текст. А можда и јесте!

У тексту, који је препун антисрпских теза и флоскула, између осталог пише да су Додикови ставови довели до тога да му САД уведу економске санкције.

Између осталог, њихова антисрпска анализа садржи и овакве тезе:

– Већина западног Балкана је успела да превазиђе терет крвавих ратова током распада бивше Југославије, али деценије међународне помоћи су биле неуспешне да промене много у неким од најсиромашнијих европских земаља.

– Државни ентитети су у немогућности да се договоре око основних економских реформи које тражи Међународни монетарни фонд, чији трогодишњи програм са БиХ је већ ван колосека, пошто БиХ није упсела да прође први квартални преглед.

Они у тексту цитирају и Тимотија Леса извесног директора консултанске фирме Нове Европе из Кембриџа који каже да се Босна суочава са најозбиљнијом кризом од краја рата.

– Не само да су подељене институције владе довеле скоро до распада, нико чини се није заинтересован за реконструкцију истих – каже он.

У тексту се наглашава да босански муслимани оптужују Додика да угрожава будућност земље и цитира се Изетбеговић који каже да „лидери као што је он (Додик), спроводе деструктивну, сецесионистичку и дестабилизујућу политику која ствара проблеме не само за БиХ, већ би последице могле да се осете у целој Европи“.

Свака част, господо српски Блумберг тзв. новинари, барем сте се јасно разоткрили и сад је свима јасно на којој сте страни.

 

Извотр: информер.рс