Издвајамо Србија

ЗЛОЧИНАЧКЕ НАМЕРЕ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Не дозволити да Младић као Милошевић умре НЕОСУЂЕН – ОСУДИТИ ГА ШТО ПРЕ!

У поверљивом допису западној обавештајној агенцији хашки тужиоци траже да се изврши притисак на судије и да Ратко Младић буде најстроже осуђен

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Генерал Ратко Младић живеће још највише три месеца. Зато му треба што пре изрећи пресуду и тако остварити правду за све жртве његове злочиначке политике. Уколико би се десило да Младић умре пре изречене пресуде, то би био историјски пораз Хашког трибунала, што треба избећи по сваки цену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не дозволити
‘случај Милошевић’
Не сме се десити да Младић као Слободан Милошевић умре и остане неосуђен
Цитат из тајног хашког дописа

Ово дословце пише у тајном документу хашког тужилаштва у који је Информер прошле недеље имао увид!

Неће до пролећа

Документ који су нашим уредницима ставили на увид дипломатски извори, високо позиционирани функционери једне моћне београдске амбасаде, представља такозвани „нон пејпер“, незванични допис хашког тужилаштва западној обавештајној агенцији.

У њему се јасно наводи прогноза лекара да генерал Младић неће жив дочекати наредно пролеће и зато се предлаже „хитна осуђујућа пресуда“. Хашки тужиоци траже од западне службе да изврши притисак на поступајуће судије како се случајно не би десило да изрицање пресуде Младићу заказано за среду, 22. новембар, буде одложено.

„Од виталне је важности да Младићу буде изречена најстрожа пресуда у предвиђеном року. Свако одлагање пресуде или одобравање новог лекарског вештачења само иде наруку ратном злочинцу. Не сме се десити да Младић као Слободан Милошевић умре и остане неосуђен“, наводи се у спорном документу!

Чињенице

* Генерал ВРС Ратко Младић ухапшен је и изручен Хагу 2011. године

* Суђење пред Хашким трибуналом почело је у мају 2012. године

* Тужилаштво је извођење доказа завршило у фебруару 2014. године

* Одбрана је изводила доказе од маја 2014. до 16. августа ове године

* Пресуда генералу Младићу биће изречена у среду 22. новембра

Такође, хашки тужиоци обавештавају западне агенте и о својим „сазнањима“ према којима „људи од поверења руског председника Путина у договору са појединим функционерима српске власти покушавају да отрују Младића у Хагу“!?!

– Хашки тужиоци праве од Младића највећи проблем како би себи дали на значају. Истовремено, немојте имати никакве сумње да су они за све ово што раде, поред плате, добили и врло велику „финансијску захвалницу“ са више страна… – каже наш саговорник и упозорава да Хаг овим дописом заправо прави алиби за случај да им Младић „прерано умре“!?

– Ако генерал, који је иначе у јако тешком стању, изненада умре, моћи ће да се позивају на овај допис и сумњиче Русе и Србе да су убили Младића!?! Болесна је то прича, од почетка до краја болесна! – истиче извор Информера.

И док нико од званичника јуче није хтео да коментарише наше откриће, у Хашком трибуналу су нам рекли да „недељом не раде“. На другој страни, генералов син Дарко Младић потврђује да је здравље његовог оца јако лоше и да, уколико му хитно не буде одобрено лечење у Русији или Србији, неће још дуго издржати.

– Још водимо борбу да га прегледају наши лекари. Доктор Паулус Фалке је забранио посету лекарима, иако није имао право на то јер је већ била одобрена. То је констатовао и председник суда, рекавши да доктор Фалке није имао медицинских разлога да забрани посету. Сад опет чекамо – истиче Дарко Младић, додајући да правни тим генерала Младића ради све да га одржи у животу:

МИОДРАГ ЛИНТА
САВЕЗ СРБА РЕГИОНА

Однос Хашког трибунала према генералу Младићу је само још један од доказа да је овај суд основан да суди само Србима и оправда тезу да су само Срби криви за рат у бившој Југославији.

– Морамо се изборити за дозволу да га прегледа наш тим лекара. За среду је најављено изрицање пресуде, али се не усуђујем да прогнозирам да ли ће бити одложено. По свему судећи, неће…

Нема одлагања

Адвокат Боривоје Боровић уверен је да ће пресуда бити изречена у среду 22. новембра.

– Ово је, после суђења Милошевићу, најважнији случај Хашког трибунала и прилика да се Младић осуди за геноцид и да се тај терет стави на леђа српског народа. Пошто нису успели са Милошевићем, јер је умро пре пресуде, ову прилику неће пропустити. Верујем да ће Младића држати живим до правоснажне пресуде – закључује Боровић.

 

Извор: Информер.рс