Србија

ШЕШЕЉ ПРАВИ СКАНДАЛЕ У СКУПШТИНИ: Лидер радикала вређао Наташу Мићић, а председавајући није ни покушао да га заустави

На седници Скупштине Србије лидер радикала Војислав Шешељ увредио је посланицу ЛДП-а Наташу Мићић, назвавши је „столовачом“, а председавајући Скупштине Верољуб Арсић није реаговао.

У преносу седнице Скупштине није могло да се чује шта је тачно Шешељ рекао Мићићевој, али је она затражила од Арсића да јој омогући да постави питање, након добацивања лидера радикала Војислава Шешеља.

Молим вас господине председавајући да радите ваш посао и да господина Војислава Шешеља спречите… Је л’ ово слободна земља, је л’ могу овде да се постављају питања нормално? Молим вас да радите свој посао и да обратите пажњу шта се дешава у сали – рекла је Мићићева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Арсић Шешеља није ни опоменуо, а Мићићевој је рекао да „ради свој посао и постави питање“.

– Али, погледајте. Не могу да говорим јер он све време говори док ја причам. И још ме вређа – рекла је посланица ЛДП-а.

ЛДП: Шешељ је охрабрен да се овако понаша

Либерално-демократска партија је иступ Војислава Шешеља оценила скандалозним.

„Скандалозни иступ у којем је Војислав Шешељ погрдним именима назвао посланицу ЛДП-а Наташу Мићић вређа све жене у Србији и срамота је за Народну скупштину, председавајућег Верољуба Арсића, али и за читаво друштво које је и даље у живом блату из којег годинама не може да изађе управо због екстремиста као што је Шешељ“, саопштио је ЛДП.

Како су навели, ако неко има разлога да се стиди због свега што је у политици радио, што је „за последицу имало ратове, политичка убиства, изолацију, беду и сиромаштво, онда је то, без сумње, Шешељ“.

„Потребно је да јавност осуди овакве нападе на бившу председницу парламента, а данас посланицу ЛДП-а, пошто је очигледно да је Шешељ охрабрен да се овако понаша, јер су у друштву опет хероји ратни хушкачи и злочинци који имају подршку појединих министара и званичника ове земље“ наведено је у саопштењу.

ДС позвала Гојковићеву да реагује

Тамара Трипић, потпредседница ДС, најоштрије је осудила увредљиве изјаве Шешеља упућене народној посланици и рекла да ДС никада неће дозволити увреде.

„Демократска странка никада неће ћутати и дозволити било коме у овој држави да вређа, понижава и покушава да уруши кредибилитет било које грађанке или грађанина невезисно од припадности било којој политичкој опцији. Ако институције наставе да ћуте на најстрашније клевете и говор мржње, Србија ће престати да постоји као држава, а грађани ће и потпуно изгубити поверење.

Трипићева апелуј првенствено на Мају Гојковић да схвати које су последице таквог вођења скупштине, али и на Повереницу за равноправност и Канцеларију Владе за равноправност да реагују и да „не дозволе било коме да буде унижаван“.

Извор: RTS/ Blic.rs