Србија

БИЛА САМ СА ТАТОМ И МАМОМ, А ОНДА СЕ ОНА ИЗГУБИЛА У ТРАВИ: Мала Јана испричала инспекторима шта се догодило на насипу

Фото: Јутјуб

Јана Марјановић (6), ћерка убијене певачице Јелене, могла би да помогне у разоткривању злочина јер је истрага и дефинитивно утврдила да је била на насипу са оцем

Била сам са мамом и татом на ливади. Тата и ја смо се играли, а онда је мама отишла да трчи и нестала је у трави. Није ми се вратила. Овим речима је, како сазнајемо, тада петогодишња Јана описала психолозима дан када је убијена њена мајка, певачица Јелена Крсмановић Марјановић (33).

Након нових детаља из истраге на основу којих је и дефинитивно утврђено да је Јана са оцем Зораном Марјановићем кобног 2. априла 2016. била на насипу у Борчи, њено сведочење могло би да буде од пресудног значаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истражитељи верују да је Јана једина особа која би могла да разјасни шта се дешавало на насипу у Црвенки.

Мама на трчању

– Проблем је што је она у том тренутку имала само пет година. Деца тог узраста немају јасну перцепцију времена и простора, а због протока времена могуће је да се она и не сећа јасних догађаја од априла 2016. Свакако, са девојчицом ће поново бити обављен разговор – каже наш саговорник.

Према незваничним информацијама, од малолетне девојчице није узета изјава, али су психолози обавили разговор с њом.

– Разговор с дететом обављен је у кући мајке убијене певачице Зорице Крсмановић, која је у међувремену преминула. Дете је тада испричало да је било са мамом и татом и да је мама отишла да трчи. Следеће што је рекла било је да се мама изгубила у трави и да се десило нешто страшно – рекао је за Курир добро обавештен извор.

Плаши се куће

Он додаје да су психолози након скоро сат времена разговора са дететом тражили да нацрта место, али да дете није нацртало родитеље.

– Психолозима који су тестирали дете било је сумњиво што је она одбила да нацрта породицу. Касније се појавио нови детаљ који је указао на то да Јана има нека сазнања. Наиме, она је у вртићу током обраде редовне теме „Чега се плашиш“ нацртала кућу у којој живи – подсећа наш саговорник.

Како сазнајемо, постоји могућност да екипе психолога и вештака још једном обаве разговор са девојчицом како би евентуално дошли до нових доказа.

Зоран Марјановић, супруг убијене певачице који је ухапшен 15. септембра 2017, на саслушању у Вишем тужилаштву је рекао да је на насипу тог 2. априла прошле године био са ћерком и Јеленом. Међутим, изјава сведока Радосаве М., која је чувала козе, открила је нови детаљ по коме се може закључити да је на насипу био и Зоранов отац Владимир.

– Зоран је у истрази инсистирао на томе да су ћеркица и он били сами на насипу док је Јелена трчала. Изјава сведока бацила је ново светло на случај, јер мушкарац кога је Радосава описала подсећа на Владимира Марјановића, а не на Јаниног оца – наводи Куриров извор.

Извор: Kurir.rs