Издвајамо Свет

Бивши Трампов саветник Роџер Стоун пише књигу о његовом свргавању

БИВШИ саветник Доналда Трампа Роџер Стоун пише књигу о могућем свргавању актуелног председника Сједињених Држава.

Стоун је ово сам потврдио у интервјуу који је дао магазину Vanity Fair.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нагласио је да сматра вероватним да специјални тужилац Роберт Мулер, који води истрагу поводом тврдњи да се Русија на Трамповој страни мешала у прошлогодишње америчке председничке изборе, подигну оптужницу против шефа државе. Ако ни за шта друго, оно за – ометање правосуђа.

Фото: Јутјуб

А и то – наглашава Стоун – може бити основ за процедуру импичмента. Још је додао:

„На жалост, очевидно је да ће Мулер изаћи са оптужницом против Трампа“.

Стоун је већ годинама Трампов сарадник, у истом интервјуу је открио да ће се његова књига појавити под насловом „Уништење Председника“.

У наставку је рекао: „Пишем, али се надам да нећу морати да објавим ту књигу. А страхујем да ћу морати јер ми се чини да Трамп не износи целу истину о томе колико његова ствар лоше стоји“.

Стоун је већ објавио књигу о Трамповој предизборној кампањи. Продаје се под насловом „Овако је постао Председник – 2016“.

За обарање председника САД преко процедуре импичмента неопходно је да за то гласају две трећине у оба дома Конгреса САД.

Пошто републиканци имају већину и у Сенату и у Представничком дому, Стоун наглашава да Трампа може издати његова Републиканска партија. Односно: да за импичмент могу гласати и неки републиканци.

Петнаести амандман на Устав САД омогућава да се шеф државе прогласи привремено неспособним да њоме управља, а његова власт се у том случају преноси на потпредседника САД.

Сада је то Мајкл Пенс.

Довољно би било да иницијативу за утврђивање „привремене неспособности“ потпишу Пенс и 13 од 24 члана Трампове администрације.

И у том случају би у Конгресу САД била потребна поменута двотрећинска већина…

 

 

Извор: Факти.орг