Издвајамо Србија

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА ПЕВАЧИЦЕ: Јелена је убијена раније него што се мислило И ТО НЕ НА НАСИПУ!

Фото: Јутјуб

Тачно време смрти убијене Јелене није могло да буде прецизно утврђено зато што је њено тело више сати било потопљено у води, тврди Ненад Шипка, директор Центра за форензичка истраживања

Ненад Шипка, директор приватног Центра за форензичка истраживања из Новог Сада, а који је у априлу ове године унајмила породица Крсмановић како би се коначно решило најмистериозније убиство последњих година у Србији, изнео је за Блиц нова сазнања до којих је ЦФИ дошао у случају убиства Јелене Крсмановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи Шипка његове тврдње проистекле су након што је имао увид у обдукциони налаз убијене певачице Јелене Крсмановић. Према његовим речима, обдуцент је време смрти одредио на основу изгледа коже на Јеленином телу.

– Он је то закључио на основу промена на њеној кожи, која је добила изглед такозване коже праље. С тим у вези, обдуцент је утврдио да је Јеленино тело у води било „више од три сата, а мање од три дана“ – наводи Шипка.

Због тога, како наглашава Шипка, ЦФИ остаје при тврдњи да је певачица убијена дан раније – у ноћи између 1. и 2. априла 2016. године, а не 2. априла између 16.47 и 17.20.

– Остаје нејасно како је одређено да је време смрти између 16.47 и 17.20, 2. априла 2016. године. Такође, и време задавања ударца у главу Јелене Крсмановић такође је утврђено. Наводи се насип, ужа локација канал с водом – додаје Шипка.

Центар за форензичка истраживања изричито тврди да место убиства тек треба да буде утврђено јер то – није насип!

– Недостатак трагова крви на лицу места проналаска тела Јелене Крсмановић, недостатак крви на Јелениној мајици, недостатак блата на патици, чарапама и тренерци Јелене Крсмановић искључује могућност да се њено убиство одиграло на насипу – тврди Шипка.

Како додаје, велика је дилема како је Јелена убијена у води а да је убица побегао мокар до голе коже усред бела дана на насипу.

– Поставља се питање на који је начин Јеленин убица, који је приликом задавања удараца у води канала морао бити у води до појаса, ногама у муљевитом дну, испрскан крвљу убијене Јелене, напустио лице места, а да не буде примећен од посетилаца, којих је несумњиво било на насипу. Евентуално, као лице места се може прихватити насип, али само ако се догађај одиграо у неком габаритном возилу које је довезено на насип. Али не 2. априла 2016. од 16.47 и 17.20 – појашњава он.

Према званичној верзији, певачица Јелена Крсмановић (33) убијена је 2. априла 2016. године у каналу код насипа у Црвенки када се, наводно око 15.30 сати, одвојила од супруга Зорана Марјановића и ћеркице Јане (5) како би истрчала круг. Пола сата касније, она је нестала, а тек увече око 20 сати њен супруг је пријавио нестанак. Дан касније, после двадесеточасовне потраге, њено тело је пронађено у каналу недалеко од места где ју је супруг наводно последњи пут видео. Петнаест месеци касније за њено убиство ухапшен је управо њен супруг Зоран Марјановић због сумње да ју је убио, а Више јавно тужилаштво наложило је истрагу, саслушање сведока и извођење доказа.
Апелациони суд у Београду продужио је почетком децембра притвор Зорану Марјановићу на још три месеца. Према тој одлуци, притвор му може трајати најдуже до 10. марта 2018.

У образложењу одлуке овог суда стоји да је Апелациони суд имао у виду да постоји основана сумња да је Марјановић на свиреп начин убио своју супругу, тако што је приликом убиства показао нарочиту упорност и безобзирност.

– Постоји основана сумња да је окривљени неутврђеним предметом задао више удараца у главу Јелени Марјановић, наневши јој вишеструке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал, услед чега је она преминула – наводи се у образложењу одлуке Апелационог суда.

 

 

Извор: Блиц.рс / информер.рс