Издвајамо Русија

НОВА НЕУСТРАШИВА ПУТИНОВА СПЕЦИЈАЛНА ЈЕДИНИЦА: Названа по древном словенском племену, сеје СТРАХ НА ЗАПАДУ!

Руси су страшни ратници већ 1000 година. То им је у крви.

Овде је снимак акције из руских вести док гледају неке од најжешћих бранитеља Русије. (Комплетан транскрипт испод).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Национална гарда” је у Русији реформисана са реструруктуирањем интерне војске 2016. године.

Путин је ујединио снаге МВД-а (интерно министарство одговорно за све полицијске јединице), и друге интерне војне снаге изван руских Оружаних снага, у јединствену оперативну команду “Националне гарде”.

На челу са Путиновим бившим телохранитељем, генералом Виктором Золотовим, Национална гарда је елитна сила која је у потпуности опремљена за решавање било каквих грађанских сукоба који се могу појавити у Русији и да помогне ФСБ-у у борби против тероризма.

Ови војници су део елитне јединице назване по древном словенском племену Вјатичи, које је познато по својој бруталности. Погледајте овај видео снимак и сами и реците нам да ли мислите да се ови момци подударју са својим прецима.

Транскрипт видеа:

Емитер:

Коначна формација јединица “Националне гарде Русије” (Руске гарде) у свим регионима земље ће бити завршена у јануару 2018. године. Данас у Москви колегијум Министарства одбране расправља о обуци особља. Обавештајна слуба елитиних јединица “Руске гарде” спроводи вежбу у Краснодарској покрајини.

Андреј Чистјаков зна више о томе.

Дописник:

Најмлађи војник са црвеним крстом на свом носачу муниције има потешкоћа у овој тутњави симулиране борбе. Његови покрети су помало дрвени, али он зна цену секунди између живота и смрти рањеног војника.

Прошло је само годину дана од када се војни доктор придружио тиму. Његова браћа по оружју га у шали зову “млади чувар“. Многи од њих су били на више мисија на Северном Кавказу. Ови људи елиминишу опасне терористе.

Најјужнија јединица “Руске гарде” има само 20 људи. Они себе називају Вјатичима, по древним словенским ратницима. Команда их назива јединицом која је увек спремна за борбу. Они имају само 60 минута да се спакују пре него што буду распоређени.

Комплет за хитне случајеве сваког војника се налази у овој просторији са чудним именом “Сибсал“. Свака од ових торби му омогућава да ради и до три дана на терену током зиме, и још више током лета. Ту су вода, оброци и специјална униформа. И наоружање, наравно: пушке, са теретом и до 30 килограма по војнику. Поред тога, имају минобацаче за градске борбе и планинске активности.

Војник: “Удаљеност два метра, циљ на нула.“

“Увек бити тамо где је ужарено“ – то је мото ове јединице. Они себе називају специјалистима јер су ови људи овде посебни. Сви за једног и један за све.

Војник: “Песница је на нашим шевронима са разлогом. Песница означава јединицу. Ако један прст падне, јединица постаје непотпуна. Због тога смо јединствено тело, борбено братство.“

Дописник:

Један од десеторице овде носи тамно црвену беретку- посебну значку, симбол храбрости и вештине. Више од хиљаду војника из ове јединице је добило државно одликовање.

Наредба да се скупе може доћи у било које доба дана или ноћи. Управо сада је овој јединици наређено да оде до места за слетање хеликоптера за пола сата. Одатле ће ови момци бити распоређени на нову мисију.

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс