Издвајамо Свет

ПАКЛЕНИ АМЕРИЧКИ ПЛАН: Тајно купују руске СУХОЈЕ и МИГОВЕ, и увежбавају напад на РУСИЈУ!

Фото: Јутјуб

Амерички медији пишу да неке приватне компаније из САД активно купују на истоку Европе ловце совјетске и руске производње. Купују и полуотписане и оне који су у сасвим пристојном стању, највише МиГ-29, МиГ-21 и Су-27. Доводе их у ред, а потом их ратна авијација САД користи за вежбање својих пилота

Сами Американци из овога изводе закључак да се њихови пилоти (Пентагон) спремају за рат против Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјина је међу земљама које Американцима јефтино продају своје МиГ-29 и Су-27.

После распада СССР, Сједињене Државе су 1999. преко посредника у Молдавији купили неколико МиГ-29, специјално за 64-ту ескадрилу.

Сада им Украјина, ако је веровати америчкој штампи, за мале паре уступа своје МиГ-29 и Су-27 који ће изигравати право „агресора“.

Није искључено ни да пилоти Независне Украјине пожеле да у тренажним борбама управљају својим ловцима, глумећи руске пилоте.

Да су украјински ловци већ у саставу ескадриле „Агресор“ индиректно потврђује и погибија потпуковника америчке авијације Ерика Шулца који је погинуо почетком септембра. Његов авион се разбио док је он изводио сложене фигуре са Су-27.

Погинуо је 160 километара северозападно од авио-базе Нелис.

Поред половних и застарелих мигова и сухоја, у састав 64-те ескадриле су укључени и савремени Ф-16Ц Блоцк 25Ф.

Њих су офарбали у боје најновијег руског ловца пете генерације Су-57, који још пролази летачка тестирања.

Американци су, подсетимо, током 1968. године у време ваздушних битака на Северним Вијетнамом срамно губили у дуелима са вијетнамским пилотима. На четири оборена „Фантома“ или „Скајхоука“ долазио је по један МиГ-17 или МиГ-21.

Тада је Пентагон у авио-бази Мирамар формирао центар за припрему пилота за ваздушне битке. Користили су и тактику авијације СССР, а на крилима авиона имали су и црвене звезде.

У октобру 1972. у авио-бази Нелис формирана 64-та ескадрила названа Агресор. Тако је Совјетски Савез, не нападајући САД, у очима Американаца постао агресор.

„Агресори“ су користили авионе који су споља личили на совјетске ловце из тог времена. Најпопуларнији је био Ф-5 Тигер. Чак су коришћени и израелски ловци „Кфир“, који су у САД названи Ф-21А, да њихови пилоти не би сметали с ума да ратују против МиГ-21.

Овакве припреме су дале резултате: амерички губици су се осетно смањили.

 

 

Извор: Факти.орг