Србија

Пар из Београда је добио позив да вакцинише мртвог сина! Међутим, након тога, уследио је још већи шок!

Фото: Pixabay.com

У Министарству здравља остали су у чуду када су чули о чему се ради и са жаљењем констатовали да то није требало да се деси

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Супружници из Београда пре два дана били у шоку када су у поштанском сандучету пронашли позив да свог сина, који је преминуо 2013. године, доведу у дом здравља да прими ММР вакцину – против малих богиња, заушака и рубеоле.

Како преносе београдски медији, ту је била и претња да ће његови мајка и отац у супротном сносити законске последице. Они још не могу да се опораве од шока који су доживели читајући позив, а тетка покојног дечака каже да је цела породица била веома узнемирена непромишљеним потезом надлежних.

„Сестра ме је звала у сузама и покушала да објасни да је стигао позив да води дете на вакцину. У први мах нисам могла да је разумем јер знам да је моја сестричина све вакцине уредно примила. Тек када је изговорила име свог покојног сина, мог сестрића, почела сам да склапам коцкице“, говори кроз сузе тетка покојног дечака.

Она каже да је трагедија задесила њену породицу пре четири године и да се још нису опоравили од тог ненадокнадивог губитка.

Министарство здравља: Није требало да се деси!

У Министарству здравља остали су у чуду када су чули о чему се ради и са жаљењем констатовали да то није требало да се деси.

„У току је велика кампања позивања родитеља да се невакцинисана деца доведу на вакцинацију. Имамо епидемију малих богиња у земљи. Наравно да је требало да се провере матичне књиге и ажурирају подаци“, навели су надлежни.

„Наш Стефан преминуо је када је имао 16 месеци након тешке болести. Сви смо то веома тешко поднели, поготово сестра и зет. Бог им је након ове трагедије подарио девојчицу, која их је мало тргла и дала смисао њиховом животу. Овај позив их је сурвао у ту мрачну фазу живота“, наводи она.

Према њеним речима, да ствар буде гора, позив на вакцинацију, уместо на зета, адресиран је на њеног покојног оца.

„Зет и отац имају исто име, па су вероватно пошиљаоци пермутовали сестрино девојачко и удато презиме, иако је Стефан носио зетово презиме. Ко зна каква је збрка настала у систему. Звали смо Дом здравља. Медицинска сестра била је у шоку када сам јој објаснила због чега зовемо. Жена се навелико извињавала, није могла да верује да је дошло до таквог пропуста. Ипак, штета ја већ учињена и биће потребно време да моји сестра и зет пређу преко овог и врате се у нормалу“, прича она.

Према њеним речима, породица сад, на сву муку, мора и да пише допис и поново доставља умрлицу јер не желе да сутра добију и позив за суд јер дете није вакцинисано.

„Чим се мало смирим мораћу да напишем допис и поново приложим умрлицу. То смо урадили након што је дете преминуло, али очигледно није било довољно, чим се овакве ствари догађају. Не желим да сутра на суду сестра и зет објашњавају зашто њихов анђео „није дошао да прими вакцину““, огорчена је она и додаје да ће највероватније кривично гонити све надлежне за бол који су претрпели због тог позива.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Espreso.rs/Alo.rs