Свет

ТРЕСЕ СЕ НАТО! Трампов нови потез најављује распад НАТО пакта!

Фото: Јутјуб

Амерички председник Доналд Трамп запретио је земљама које не плаћају за своје присуство у Северноатлантској алијанси да их САД неће штитити од потенцијалних претњи, попут Русије.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, он је то директно тражио од земаља-чланица током своје последње посете штабу НАТО-а, у супротном оне немају шта да траже у Алијанси.

– Лепо сам им рекао, у случају да не плаћају чланарину, неће их ни бити. Због тога сам критикован у медијима, као да сам прегруб према савезницима. Међутим, они су груби према нама ако наставе да не плаћају – упозорио је Трамп.

– Шта ако једна земља која не плаћа чланарину започне кавгу са неком другом државом, рецимо Русијом? Она одједном постане агресивна, а ми смо аутоматски увучени у трећи светски рат – навео је амерички председник.

Трамп је додао и да је немачкој канцеларки рекао да Немачка мора да издвоји више средстава за буџет НАТО-а, с обзиром на то да се у тој земљи налази око 40.000 америчких војника.

– Рекао сам јој: ’Хајде, издвојите мало више средстава‘. Она ми је, међутим, рекла да се то неће допасти немачком народу. Онда сам јој одговорио: ’То се исто не допада ни америчком народу – закључио је Трамп.

 

Извор: Vestionline.com