Свет

ТОТАЛНИ ШОК ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Пао договор који сви очекују!

Фото: Јутјуб

Северна Кореја и Уједињене нације постигле су договор да комуницирају на редовној бази након посете помоћника генералног секретара УН Џефри Фелтмана Северној Кореји.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у саопштењу УН, Фелтман и севернокорејски министар спољних послова Ри Јонг-хо сложили су се да је тренутна ситуација на Корејском полуострву најопаснији проблем по безбедност на свету.

Фелтманова посета Северној Кореји уследила је усред високих тензија између Северне Кореје, Јужне Кореје, Јапана и САД, а како се наводи представник УН је казао представницима северне Кореје да се проблем може решити само дипломатским путем.

Фелтман је казао и да постоји хитна потреба за спречавањем погрешних прорачуна и отварања канала како би се смањили ризици сукоба, али и за имплементацијом свих резолуција УН.

Он је уједно и први званичник УН који је посетио Пјонгјанг од 2012. године, а како преноси Глас Америке по повратку на аердром у Пекингу није желео да износи детаље разговора, док су државни медији у Северној Кореји објавили да његова посета доприноси разумевању између Пјонгјанга И УН.

Фелтман, који је и највише рангирани амерички дипломата у УН, отишао је у Пјонгјанг после последњег лансирања интерконтитенталне балистичке ракете за коју Северна Кореја тврди да може да добаци и до САД.

 

Извор: Kurir.rs/ Tanjug