Русија

САД ЈЕ ЈАСНО ШТА РУСИ СПРЕМАЈУ! Амерички извештај ОТКРИО СВЕ

Јавни наступи руског председника Владимира Путина и руског министра одбране Сергеја Шојгуа на догађајима у вези са „специјалном операцијом“ могу указивати на припреме за нову етапу рата, сматра амерички Институт за проучавање рата

Прошле недеље, руски председник је учествовао у дугом састанку са војним врхом о Украјини, а Шеф руског министарства одбране Сергеј Шојгу је дошао у инспекцију руских трупа у зони „специјалне операције“,

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Оваква дешавања указују да се Русија спрема за нову офанзиву на Украјину у наредним месецима“, наводи Институт у свом извештају.

По мишљењу Института, Путинов састанак са белоруским председником Александром Лукашенком, заказан за данас, је такође „покушај стварања услова за нову етапу рата”.

„Путинов састанак са војним командантима, посета Шојгуа линијама фронта и састанак Путина и Лукашенка сугеришу нову фазу у планирању и вођењу рата, те се може закључити да Руси планирају наставак офанзивних операција против Украјине у наредном периоду“, сматра организација.

Истовремено, способност Русије да спроводи такве операције остаје под знаком питања.

„Људство које Русија формира од мобилисаних резервиста и годишњег јесењег регрутационог циклуса неће бити довољно припремљено да изведе брз и ефикасан механизовани маневар“, тврди Институт.

Такође, по њиховом мишљењу, Русија се мучи са проблемима снабдевања снага које се већ боре у Украјини, а ти проблеми неће моћи да буду решени у скорије време.

„Путин би ипак могао да нареди наставак великих офанзивних операција ове зиме, међутим, не треба преценити способност руских или комбинованих руско-белоруских снага да их успешно изведу“, закључује Институт.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/strana.news