Издвајамо Регион

ШОКАНТНО!Aвиону Аир Србије отпао део летелице на лету Софија – Београд

Бугарска ваздухопловна истражна јединица, која ради у склопу Министарства саобраћаја у Софији, овај случај третира као озбиљан инцидент, а истрага је у току.

Бугарска авијација пријавила је инцидент који се недавно догодио на њиховом ваздушном простору, наиме путничком авиону Ер Србије марке АТП-72-200 падали су делови с авиона док је летео изнад Софије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводе инцидент се догодио 26. новембра 2017. године, али тек су сад ове информације доспеле у јавност. Бугарска ваздухопловна истражна јединица, која ради у склопу Министарства саобраћаја у Софији, овај случај третира као озбиљан инцидент, а истрага је у току.

Према извештају авион на лету ЈУ-172, је требало да лети од Софије до Београда, када је пилот на висини од 10.000 метара чуо боку која је допирала из задњег дела авиона. Због техничких проблема након 20 минута авион се вратио на аеродром у Софији, а посада и путници били су неповређени.

У бугарском извештају стоји да су на српском авиону уз интезивне вибрације и буку, отпадали делови у току лета!

Ер Србија користи три врсте авиона ознаке АТП-72-200ц, који важе као безбедни и поуздани. Постижу брзину од 510 километара на час, са капацитетом од 66 путника.

Последњи озбиљан инцидент у бугарском ваздушном простору догодио се у октобру када је авион бугарског Ер чартера остао без мотора усред лета.

Аир Сербиа је још јутрос добила питања из наше редакције на овај догађај, али смо засад без одговора.

 

 

Извор: Телеграф.рс