Србија

Шта се крије иза масовног напада на дербију: ПОКУШАЈ ДРЖАВНОГ УДАРА?!

Није случајност да је вече када је дошло до стравичног инцидента на Партизановом стадиону, председник државе боравио у иностранству, а само пар сати пре тога је била дојава о бомби у једном од највећих београдских тржних центара „Делта Ситију“. Шта је позадина?

У ноћи 156. дербија десио се крвави инцидент који је претио да се прелије на улице Београда и изазове немире, а повод је наводно био страшан сукоб међу навијачима на јужној трибини Партизановог стадиона.

Тројица од шесторице приведених Хрвата, који су учествовали у масовном хулиганском обрачуну, сумња се да су били плаћени за то.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позадина овог стравичног напада говори да је у питању нешто много веће од навијачких сукоба и да смо били очевици сложеног сценарија који се одигравао 13. децембра у центру Београда.

Место и време нису одабрани случајно

У питању је пажљиво осмишљен напад, где су стране силе радиле на нашем терену, покушавајући да дестабилизују Србију у тренутку када председник државе није у земљи. Ово је опробани сценарио, да се организују тихи удари онда када челни људи нису у земљама. Чињеница да се председник Србије Александар Вучић видео са председником Француске Емануелом Макроном у Паризу само вече пре напада, где се зна да Хрватима не одговара да Србија разговара о климатским променама и савезу Француске и Србије ка ЕУ, а затим је отишао на Кубу да разговара о сарадњи двеју земаља у економској области и међусобној подршци, што Американцима никако не одговара. Све ово говори да је реч о намери да да наруши безбедност и стабилност читаве земље, а да иза свега стоје западни моћници.

-Одсуство председника се поклопило са организовањем дербија, а то је био само подстрек, јер није редак случај покушаја немира, баш када шефови неких држава и влада које желе да оборе стране обавештајне службе, се налазе у иностранству. Па ви онда њему у земљи направите нереде, па онда он мора да прекине посету и хитно се врати у земљу. Могуће да неким западним земљама није одговарало, или земљама наших суседа, посебно Хрватској, присуство председника Вучића у Паризу, а Американцима свакако није одговарало ширење односа са Кубом, али подсећам да за пар дана председник иде у Русију код Путина, тако да све ово, ма колико покушавали да претворе у обичан највијачки сукоб, нема никакве везе са таквим стварима, већ има везе са озбиљним политичким играма које се воде на Балкану у циљу дестабилизације Србије и председника Вучића-рекао је аналитичар Божо Спасић додавши:

-Томе озбиљно доприносе и припадници тзв. опозиционих партијица који покушавају да наметну неке своје ставове везано за изборе у Београду. Мислим да је ситуација у овом случају крајње озбиљна.

-Оно што посебно желим да истакнем је да смо ми неколико сати пре овог напада на утакмици имали пријаву бомби у једном од највећих тржних центара, што свакако повезујем са овим догађајем, јер је намера свакако била да се изазове нервоза и несигурност код наших грађана и вероватно је да су у земљу убачени и други неки провокатори и агенти, чији је задатак да изазову нераде пред ове празнике, јер се зна да је много људи на улицама, по тржним центрима- рекао је Спасић за наш портал.

Коме смета дипломатски успех Србије?

-У сваком случају, овај инцидент или како бих ја назвао тихи покушај удара, и то представља веома озбиљну претњу безбедности земље, међутим оно што је чињеница и што указује да у читавом ланцу овог инцидента, сви су заказали. Прво није јасно уопште како су хулигани из Хрватске, који су евидентирани код међународних организација утакмица, уопште ушли у нашу земљу. Друго, сада ми откривамо праву суштину, да постоји веза између тих хулиганских навијачких група и оно што је најважније, треће, немогуће је да хрватски хулигани дођу у Србију, учествују у таквом једном тешком инциденту, да претходно нису добили одређене инструкције, било обавештајне службе, било одређених политичких структура у Хрватској, којима би одговарало у овом моменту нестабилност у Србији.

Извор: Srbija Danas