Србија

Само два дана пре убиства Оливера Ивановића, САД издале алармантно упозорење за Косово

Фото: Јутјуб

У саопштењу Стејт департмента стоји и да се “политички мотивисано насиље јавља широм Косова”

ШОКАНТАН ИНТЕРВЈУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Људи се не боје Албанаца већ Срба, ево зашто… 

Loading...

Амерички Стејт департмент упозорио је своје држављане који планирају да путују на Косово да буду додатно опрезни због тероризма. Стејт департмент је то учинио само два дана пре него што је политичар Оливер Ивановић упуцан испред канцеларије своје странке у Косовској Митровици, након чега је подлегао повредама.

НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ ТРЕНУТАК ЗЛОЧИНА? Убица Оливера Ивановића је снимљен?

– Терористичке групе настављају да планирају могуће нападе у региону Балкана, укључујући и Косово – стоји у саопштењу Стејт департмента које је пренела и америчка амбасада у Приштини.

Како даље пише, “терористи могу да нападну са мало или без икаквог упозорења, циљајући на туристичке локације, транспортне центре, пијаце, тржне центре, објекте локалне управе, хотеле, клубове, ресторане, богослужна места, паркове, главне спортске и културне догадаје, образовне установе, аеродроме и друге јавне површине”.

МАРКО НИЦОВИЋ: Ово је увод у хаос, ево шта повезује два атентата која су потресла Србију 

У саопштењу Стејт департмента стоји и да се “политички мотивисано насиље јавља широм Косова”.

Поред тога, Американци се упозоравају и да поново размотре путовање на север Косова због, како се наводи, “грађанских немира”.

– Тензије међу заједницама на северу Косова настављају да подстичу насиље, демонстрације и друге врсте немира у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану – наводи Стејт департмент.

СУТРА ЈЕ ВЕЛИКИ ПРАЗНИК: Ко се крстом крсти тај Крстовдан пости и обавезно иде по…

Како се даље додаје, “иако су недавни немири били политички мотивисани и у њима није било мешања туриста или чланова међународне заједнице, посматрачи би могли да буду укључени ако би дошло до насилних инцидената”.

У саопштењу се не прецизира на које се то “недавне немире” мисли.

Стејт департмент и раније је издавао слична упозорења својим грађанима, а последњи пут “безбедносна порука” издата је у децембру због могућих демонтрација у Приштини због повећања цене електричне енергије, подсећају приштински медији.

Подсетимо, лидер Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливер Ивановић подлегао је повредама, након што је јутрос упуцан у Косовској Митровици. Ивановић је имао више прострелних рана у горњем делу тела, а лекари су покушали реанимацију, која није успела.

– Обистиниле су се наше најгоре слутње, лекари су објавили у 9.30 да је Оливер Ивановић преминуо. Покушали су реанимацију, ништа није успело. Он има више прострелних рана у горњем делу тела и нажалост са тиме није могао да се избори – рекао је Ивановићев адвокат Небојша Влајић .

Медији преносе да су део града у којем се напад догодио блокирале јаке полицијске снаге.

 

Извор: Telegraf.rs

Loading...
loading...
loading...