Издвајамо Свет

ЗАХАРОВА УДАРИЛА НА ШИПТАРЕ: Изгледа да Приштина ИМА ШТА ДА КРИЈЕ у вези с УБИСТВОМ ИВАНОВИЋА!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Изгледа да Приштина и њени покровитељи имају шта да крију, рекла је данас портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментаришући истрагу о убиству Оливера Ивановића

Фото: Јутјуб

Према Захаровој, резултати истраге о убиству Ивановића нису видљиви, а „захтеви Београда за спровођење заједничког рада се игноришу“, пренео је Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, „изненађује овако уздржан став Мисије ЕУ у области владавине права… Руководство Мисије се заправо само повукло из истраге и стиче се утисак да га је једноставно у целини предало у руке косовске полиције“, рекла је Захарова.

Захарова је указала на одсуство „кљуцне улоге Европске уније на Балкану“, истакавши да руска страна подржава захтеве Србије „да укључи српске надлежне органе и полицијске структуре у спровођење истражних радњи“.

– То (убиство Ивановића) представља изузетно озбиљан инцидент, који подрива свет и безбедност у региону, препун потреса на Балкану у целини – рекла је Захарова.

Поставља се питање шта се догодило са ‘кључном улогом Европске уније’ на Балкану, о којој бриселске бирократе већ годинама говоре, додала је Захарова.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара испред страначких просторија у Косовској Митровици.

 

 

Извор: Тањуг