Србија

ЛАЗАНСКИ: Нико неће поклонити Косово, а Албанци су ти који неће пристати на договор!

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански сматра да Албанци неће пристати ни на једно решење које Србије буде предложила, истакавши да Косово нико неће ни поклонити, ни препустити

 Нико није поклонио Косово, нити га је издао. Правно-формално Косово је и даље у саставу Србије. Не треба стварати додатне поделе у српском друштву, јер су Албанци ти који неће пристати на компромис и који ће заледити проблем Косова – рекао је Лазански.

Он је оценио да свештена лица не би требало тако директно да улазе у политички живот, али и да није први пут да се црквени великодостојници посвађају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када је Косово у питању треба разговарати, не треба стављати главу у песак, треба видети које су све опције могуће… Међутим, треба имати у виду да Албанци неће пристати на мање од онога што сада имају – навео је Лазански.

– Шта год ми предлагали, Албанци неће пристати на компромис, они ће све покварити због односа снага на унутрашној политичкој сцени. Наравно да нико не жели да поклони Косово. Свако норамалан у овој земљи, ко има ту врсти одговорности, ће се борити да Србија има што бољу позицију у преговорима – додао је он.

Како је напоменуо, нереално је очекивати брза решења, јер Приштина чак не може да испуни оно што је договорено у Бриселу.

– Боримо се за Косово колико можемо, али албанска страна неће пристати на било који предлог Београда. Оставимо међународној заједници и светској јавности да буду свесни ко квари било какву врсту договора – истакао је Лазански и додао да у томе треба тражити простор за проналажење решења у будућности.

Извор: Pink.rs