Србија

ОВО СУ ДЕТАЉИ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ МАРЈАНОВИЋА: Зоран убио Јелену, пресвукао се и вратио на насип!

Фото: Јутјуб

После бруталног злочина супруг певачице, како се сумња, са ћерком се одвезао до куће, гардеробу бацио на прање, па се вратио на место злочина

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић, који се сумњичи за убиство супруге Јелене, како је утврђено током истраге, 2. априла 2016. задао је певачици „Гранда“ девет удараца тупим предметом у главу, отишао кући и пресвукао се, вратио на насип и тек онда њен нестанак пријавио полицији.

Према информацијама до којих су истражитељи дошли током истраге, која траје већ годину и 10 месеци, Зоран је супругу убио на само неколико десетина метара од њихове ћерке Јане, коју је оставио да се игра поред насипа у Црвенки.

Оставио Јану саму

– Оптужница се пише и биће врло брзо подигнута пошто су прикупљени сви докази. Саслушано је 13 сведока тужилаштва и један сведок одбране, али су за оптужницу далеко значајнији материјални докази, а нарочито вештачења која су током поступка урађена – открива извор Курира упућен у истрагу.

Кључна два доказа су, како тврди, вештачење трагова са Зоранових панталона, на којима је, осим блата, пронађена и Јеленина крв, као и анализа телекомуникација.

– Након што је Јелена отишла да трчи, Зоран је остао са ћерком. Убрзо, кренуо је за њом, дете оставио само поред насипа и убио несрећну жену. Њено тело одвукао је у канал, потом отишао по ћерку и одвезао се кући. Тамо се пресвукао и вратио на место злочина. Тек онда, како се верује, алармирао је пријатеље и полицију и обавестио их о наводном Јеленином нестанку – нова су открића која су поткрепљена доказима довела до писања оптужнице против Марјановића.

Двадесет минута

Извор Курира из истраге наводи и да сада више нема дилеме да ли ће оптужница бити подигнута.

– На терет ће му бити стављено тешко убиство, за које је запрећена казна до 40 година затвора. Тужилац ће предложити да му притвор буде продужен и да га суд осуди на максималну робију – додаје наш саговорник.

Нико га није теретио
СВЕДОЦИ СЛАБА ТАЧКА

Током истраге која је против Зорана покренута 15. септембра прошле године, када је он и ухапшен, саслушано је 14 сведока, од којих нико није имао сазнања о убиству. Зоранови укућани, отац, мајка и брат, одбили су да сведоче, на шта по закону имају право. Једини сведок који је на предлог његове одбране саслушан јесте снаја Милица Марјановић.

– Иако нико од сведока нема непосредна сазнања о убиству, нити постоји очевидац злочина, то не значи да тужилаштво не поседује кључни доказ који може да доведе до осуђујуће пресуде. Заправо, сведоци су најнепоузданији доказ у сваком судском поступку – објашњава саговорник Курира.

Кључни докази против Марјановића

КРВ НА ПАНТАЛОНАМА

После злочина у Борчи полиција је током претреса куће Марјановића однела патике, панталоне, као и још неке делове Зоранове гардеробе. Детаљном анализом, која је делимично рађена и у иностранству, на његовим панталонама, које су биле већ опране, откривена је Јеленина крв.

БЛАТО ИЗ КАНАЛА ИСТОГ САСТАВА

На Марјановићевим панталонама нађено је блато истог састава као што је оно у каналу у ком је Јеленино тело пронађено следећег дана.

МОБИЛНО ВЕШТАЧЕЊЕ

Вештачење телекомуникација доказало да су Зоран и Јелена били на истој базној станици, односно да је Јелена убијена у близини насипа, а не у кући или на неком другом месту. Како је утврђено, Јелена и Зоран су у исто време били на истом месту.

 

Извор: Kurir.rs