Издвајамо Србија

ПУКЛО КАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА: Србија враћа обавезно служење војног рока?

У војску би ишли само мушкарци

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да држава разматра враћање обавезног војног рока за мушкарце, за два до три године.

Вучић је новинарима на аеродрому у Батајници рекао да ће то зависити од финансијских могућности, како би држава имала могућности да превентивно делује на било кога ко би покушао да је безбедносно угрози.

Према његовим речима, у плану је да војни рок траје од три до шест месеци, а људи који би одслужили војни рок имали би предност у запошљавању у државним и јавним службама.

– Још размишљамо. Нећу ништа да обећавам по том питању. То зависи и од финансија – рекао је Вучић и додао да би то могло да буде организовано од 2020. или 2021. године.

Додао је да се не плаши медијске кампање против евентуалног тромесечног служења војног рока, јер је народ довољно паметан да препозна добре намере и ко ради у његовом интересу.

Он је указао да је био критикован прошле године од неких медија што немамо једногодишњи војни рок, а данас, када каже да разматра могућност поновног увођења војне обавезе на три месеца, говоре му да жели да уведе земљу у рат.

– До јуче сте говорили да су вам деца постала слабићи, јер немају војну обавезу. Ајде договорите се са собом шта хоћете од државе по питању КиМ, економије. Пошто сте говорили да је најважније питање раста, а сада када имамо највећи раст у Европи, онда ни то није важно – рекао је Вучић.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2018.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031