Србија

ОПЉАЧКАЛИ СРБИЈУ ЗА ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: Вучић отворио непостојећи центар на КиМ!

Центар за екологију и развој спорта из Зубиног Потока, који је председник Србије Александар Вучић отворио на почетку дводневне посете Косову није регистрован као правно лице, али Влада Србије му је у претходних неколико година проследила око 450.000 евра.

Неодређен статус центра није представљао препреку да председник Вучић ту отпочне своју „историјску“ посету Косову. Управо у овом центру је и дао прву изјаву за медије: „Срећан сам што сам овде, дивно се осећам. Ово су објекти који су изграђени новцем грађана Србије, а користиће га млади овог краја“, казао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, према речима нашег извора који познаје прилике у Зубином Потоку, Центар за екологију и развој спорта уопште није основан као правно лице. До истог закључка може да се дође и посматрајући извештај РТС-а са Вучићеве посете центру који се налази на обали језера Газиводе. Наиме, у извештају се истиче да је „у току формирање невладине организације Центар за екологију и развој спорта“.

Како из тога произилази да још увек не постоји правно лице које би руководило радом центра, остаје нејасно коме је Влада Србије проследила новац за његову изградњу и опремање. Притом не ради се о занемарљивим средствима, пошто се у истом извештају РТС-а спомиње износ од око 450.000 евра. Наиме, Влада Србије је наводно у два наврата, 2015. и 2017. године, закључцима одвојила новац за изградњу центра.

(Не)владина организација

Додатну забуну око будућег рада Центра за екологију и развој спорта уноси и најава да ће њоме руководити невладина организација. Из тога проистиче да је Влада Србије дала новац за изградњу и опремање објекта у којем ће функционисати невладина организација. Како је у извештају РТС-а наведено да ће у центру бити запослено 15 особа, тешко је отети се утиску да се заправо ради о невладиној организацији Владе Србије.

 

Извор: Danas.rs