Србија

ПАВКОВИЋ: Рекао сам Коштуници: Наредите и ракетама ћемо спречити изручење Милошевића. Није ми се више јавио

Пензионисани генерал Небојша Павковић, осуђен у на 22 године затвора због ратних злочина на Косову, дао је интервјуу из затвора у Финској, у којем се налази после пресуде у Хашком трибуналу.

Павковића је продукција “Балкан Инфо” интервјуисала у затворској библиотеци. Павковић, у елегантном тамном оделу, одаје утисак да је доброг здравља и истиче да је веома задовољан односом затворске управе и условима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рекао сам Коштуници: Наредите и спречићемо изручење Милошевића

Павковић се у седмосатном интервјуу осврнуо на бројне догађаје из времена у којем је био ратни командант Треће армије на Косову и начелник Генералштаба.

Са Харадинајем сам играо фудбал у Хагу

Павковић је и даље приметно благонаклон према Слободану Милошевићу, чији је један од кључних људи био током косовских превирања.

Павковић је у Хагу осуђен за злочине против човечности (депортација, присилно пресељавање, убијање и прогон) и убијање косовских Албанаца током сукоба на Космету 1999. године. Фебруара 2009. изречена му је казна од 22 године затвора. Иза решетака је 14 година.

Војска је могла да заустави 5. октобар

Павковић у интервјуу не спори да је ратних злочина на Космету било, али тврди да је он лично процесуирао све злочине за које је сазнао.

 

Извор: Blic.rs